kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Kadının duygusal zekasını yerel yönetimlere taşımalıyız"

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
"Kadının duygusal zekasını yerel yönetimlere taşımalıyız"
AKP Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, kadınların yerel yönetimlere katılma oranının dünyada yüzde 25 civarında olduğunu belirterek, "Kadının duygusal zekasını yerel yönetimlere taşımalıyız" dedi.

2009'da yapılacak yerel seçimler için hazırlanan AKP Yerel Yönetimler Programı adı altında partililere ve vatandaşlara yönelik eğitim çalışması başlatıyor. Program, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç'in düzenlediği basın toplantısına AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

YEREL SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK

Programın tanıtılmasının ardından bir konuşma yapan Tanrıverdi, çalışmayla hizmet ve bilgi buluşmasını sağlayarak daha kaliteli ve verimli "ak belediyeciliği" kurumsal hale getirmek istediklerini söyledi. Yerel seçimlerin zamanında yapılacağını kaydeden Tanrıverdi, seçimlerin ardından seçilen belediye başkanlarına programın katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.

GELENEKSEL SİYASET ANLAYIŞI KADINLARA ENGEL

Fatma Şahin de bir ülkenin yerelleşmede geldiği noktanın o ülkenin demokrasisinin seviyesinin göstergesi olduğunu ifade etti. Kadınların, Cumhuriyet'in kazanımlarına karşın yeteri kadar yerel yönetimlere katılmadığını kaydeden Şahin, bunun nedeninin geleneksel siyaset anlayışı olduğunu söyledi. Şahin, sosyal belediyecilik anlayışına göre kadınların mutlaka yönetimlerde olması gerektiğini vurgulayarak, "Kadınların duygusal zekasını ve kadının bakış açısını yerel yönetimlere taşınması lazım. Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Yerel yönetimlerdeki kadınların sayısın en az parlamentodaki orana taşımamız gerekiyor.
3 bin 215 belediye başkanının 18'inin, 3 bin 208 il genel meclisi üyesinin 42'sinin ve 34 bin 543 belediye meclisi üyesinin 570'inin kadın olduğunu ve bunların da 400'ünün AKP'li olduğunu belirten Şahin gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 25 civarında olduğunu söyledi.

ÖNCE AKADEMİ SONRA BELEDİYE

AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç'in ayrıntılarını açıkladığı Yerel Yönetimler Programı, 30 Ocak tarihinde 20 ilde birden başlayacak. Her ilde en az 200 katılımcının hedeflendiği program 2008 yılı içinde 3 defa tekrarlanacak ve bu süre sonunda 12 bin kişiye eğitim verilmesi bekleniyor. Programa katılanlardan 100-500 YTL arasında değişen bir ücret alınması kararlaştırılırken, program sonunda başarılı katılımcılara sertifika verilecek. Programa partililerin yanı sıra vatandaşlar da katılabilecek.

(ANKA)