kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Bu mücadeleyi kazanacağız

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, ''Sonuna kadar tüm güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz, siyasetçimizle bu mücadeleyi başaracağız değerli kardeşlerimiz. Yeter ki kararlı olalım, azimli olalım'' dedi.

Şişecam Cam Kompleksi'nin açılış törenine katılmak üzere Bursa'nın Yenişehir ilçesine gelen Başbakan Erdoğan, cuma namazını kıldığı Kumluk Camisi'nden çıkışında, Heykel Meydanı'nda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'nin çok farklı bir değişim sürecinden geçtiğini belirten Başbakan Erdoğan, ülkenin her geçen gün ileriye doğru gittiğini söyledi. Bu süreçte terör belasıyla mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, bu kararlılığı azimle sürdüreceklerini, sonuna kadar gideceklerini, bundan kimsenin endişesi olmaması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, terörün öyle kısa vadeli bir olay olmadığını, dünyanın her yerinde 10 yıllarca mücadele edilen bir olay olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bunu İspanya böyle yaşadı. Bunu İngiltere, İrlanda böyle yaşadı. Ve yaklaşık biliyorsunuz bizde de 30 yıldır bu bela ile mücadele sürüyor. Sonuna kadar tüm güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz, siyasetçimizle bu mücadeleyi başaracağız değerli kardeşlerimiz. Yeter ki kararlı olalım, azimli olalım. Evvelallah er veya geç bu ülkenin değerlerine sahip olanlar, beraberliğimizi bu dayanışma içinde kimseye pabuç bırakmamak suretiyle bozdurtmayacağız. Bu, böyle biline... Bir olacağız, beraber olacağız. Ve o yanlış hayaller içinde olanlar, o yanlışlıklarıyla baş başa kalarak yok olup gideceklerdir.''

(AA)