kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Anayasalar mı fırlatalım yani

Gül için yapılan "Çankaya Noteri" tanımlamasına sert tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa mı fırlatalım" dedi. Erdoğan, Sezer'le de vukuat yaşamadığını söyledi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında "Çankaya Noteri" benzetmesi yapanlara sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Çankaya ile hükümetin başının uyumlu çalışmasını bir noterlik tanımı içine sokmak çok çirkindir. Yani anayasalar mı fırlatalım?" dedi. Erdoğan, 60. Hükümet Eylem Planı'nı anlattığı basın toplantısında bir soru üzerine şöyle konuştu: "Böyle bir soruyu çok çirkin buluyorum. Çankaya'ya çıkan hiçbir irade noterlik için çıkmaz. Çankaya ile hükümetin başının uyumlu çalışmasını bir noterlik tanımı içine sokmak çok çirkindir. Yani anayasalar mı fırlatalım? Biz ne kadar uyumlu olursak Türkiye o kadar çok yol alır."

GEÇMİŞTE OLDU
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le "vukuat" yaşamadığını ama bu konuda çok çaba gösterdiğini kaydeden Erdoğan, şu mesajı verdi:

VUKUATIMIZ YOK: (Cumhurbaşkanı ile uyum konusu hatırlatılınca) Bu, çok bireysel bir soru. Bundan önce de Sayın Sezer ile aramda sıkıntılı, vukuat teşkil edecek bir durumum olmadı. Ama bizden önceki dönemde oldu. Anayasa fırlatma durumları oldu. Ben böyle bir şey yaşamadım, çünkü yaşamamak için elimden gelen gayreti gösterdim. (Bugün) Çankaya, özellikle AB politikasında bizleri rahatlatıyor. Bu ülkeleri sürekli markaj altında tutmuş olmamız oradaki gücümüzü artıyor. Bu noktada sıkıntımız vardı. Bu aşıldı. Bunun neticelerini göreceğiz.

BAZILARININ DERSİ ENGELLEMEK
KAYBEDİLEN ZAMAN:
Türkiye vekaletlerle yönetilen bir ülke olmamalı. Atamaların yerindeliği hükümeti, hukukiliği Çankaya'yı bağlar. Ama bu ülkede bazılarının tek dersi var "engellemek." Meclis'te sudan bahsederken bozayı anlatanlar var. Derslerine çalışmıyorlar. Bu tutum, politikayı zayıflatıyor, politikacının itibarını düşürüyor. Yasaları 15 gün inceleme süresinin son dakikaya kadar kullanıldığı oldu. Çıkan yasaları 15 günle bir çarpın, Türkiye'nin kaybettiği zamanı görürsünüz.

YEREL SEÇİMLER ZAMANINDA: Yerel seçimler zamanında yapılacaktır. Ben o alıştığınız iktidarların Başbakanı değilim. 22 Temmuz seçimlerine bizi, 367 komedyasını ortaya koyanlar itti. Basit menfaatlerle seçim tarihiyle oynamayız. Seçim zamanında yapılacak. Türkiye buna alışmalıdır.

221. MADDE: Değiştirmeliyiz diye bir ifadem olmadı. 221'de esneme yapılabilir, yeni kanuna gerek yok yaklaşımı idi. Beklediğimiz istikamette talebin, teklifin olmadığını görüyoruz.

YENİ ANAYASA: Yeni anayasa çalışmalarında son aşamaya geldik.