kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bin sosyalistin taciz istifası

Recai KÖMÜR SABAH
Sosyalist Demokrasi Partisi'ndeki taciz sonrası partiden istifalar bini buldu. 92 yaşındaki en yaşlı sosyalist Mihri Belli de partiyi terk etti..
Genel Başkanlığı'nı Filiz Koçali'nin, Onursal Başkanlığı'nı DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'ın yaptığı Sosyalist Demokrasi Partisi'nde yaşanan "cinsel taciz" iddiaları partiyi böldü. İddialara göre SDP'nin eski Genel Başkan yardımcılarından Atilla Kaya partili iki kadına cinsel tacizde bulundu. Şikâyet üzerine de disiplin kurulu tarafından partiden uzaklaştırıldı. Ancak daha sonraki süreçte yeniden partiye çağrılması bardağı taşıran son damla oldu. Bu ismin affa uğrayarak geri dönmesi üzerine ilk planda SDP üyesi 229 kadın istifa etti, istifalar devam ederek bini buldu.

ŞATO TUZ BUZ OLDU
Taciz iddialarının partide oluşturduğu rahatsızlık 8-9 Aralık tarihlerindeki olağan genel kurulda da gündeme geldi. SDP Genel Başkanı Filiz Koçali burada yaptığı konuşmada, partinin 1 yıldır kritik bir süreçten geçtiğini belirterek taciz olayına değindi ve "Partili kadın yoldaşlarımın cinsiyetçiliğin her türü karşısında bir milim dahi geri adım atmayacağına dair güvenim sonsuz" diyerek kadın partililere destek verdı. Partinin önemli isimlerinden Mahir Sayın, "Güya biz ayrılmaları değil, birleşmeleri tartışacaktık. Ama basit bir cinsel taciz, oluşturduğumuz şatoyu tuz buz etti" diyerek kadın üye ağırlıklı bin kişinin istifasına destek verdi. Sayın, daha sonra SDP ile yollarını ayırdı. Tacizle itham edilen Atilla Kaya ise ithamları kabul etmediğini ifade etti.