kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan eşinden vekil eşlerine öğüt

23. Dönem Milletvekili Eşleri İstişare Toplantısı'nda Emine Erdoğan, her gün daha karmaşık hale gelen aile yapısını korumak için kadının kendini daha fazla donanımlı hale getirmesi gerektiğini söyledi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, milletvekili eşlerine yaptığı açıklamada aile yapısının olumlu yönlerini muhafaza edip, yanlış anlayışları değiştirerek ileriye taşınması gerektiğini belirterek, "Bunu başardığımızda geleceğimize çok daha güvenle bakabiliriz'' dedi. AK Parti Kadın Kolları'nca düzenlenen 23. Dönem Milletvekili Eşleri İstişare Toplantısı'nın üçüncüsü, genel merkez binasında yapıldı. Toplantıya Emine Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, bakan ve milletvekili eşleri, kadın milletvekilleri ile kadın kolları üyeleri katıldı. Toplantının açılışında yaptığı konuşmada, aileyi bir kumaşı oluşturan ipliklere benzeten Erdoğan, ipliklerin gücü ve kalitesinin kumaşın kalitesini belirlediğini ifade etti. "Ailenin özünün sağlam olmadığı bir toplumun geleceği büyük tehdit altında demektir'' diyen Erdoğan, "Bizim millet olarak bu konuda çok daha şanslı bir yerde bulunduğumuza inanıyorum. Şehirleşmenin yoğunlaşmasının yol açtığı sorunlara ve sosyal dokumuzdaki tüm örselenmelere rağmen temel değerlerimizi hâlâ büyük ölçüde muhafaza ediyoruz'' dedi.

EVİNİN GÜNEŞİ
Emine Erdoğan, aile kavramının geleceği bakımından en büyük görevin kadınlara düştüğünü belirterek, Türkçe'deki "yuvayı dişi kuş yapar'', "Kadın erkeğin eşi, evinin güneşidir'' gibi sözlerin bunu ortaya koyduğunu söyledi. Ailenin sosyolojik anlamdaki bütünlüğü ile tarihi, kültürel ve manevi değerlere sıkı sıkıya sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Erdoğan, "Aile yapımızın olumlu yönlerini muhafaza edip, yanlış anlayışları değiştirerek ileriye taşımak zorundayız. Bunu başardığımızda geleceğimize çok daha güvenle bakabiliriz'' diye konuştu. Kadınların bireysel olarak kendilerini geliştirmelerinin önemine de işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti: "İyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir eğitmen, iyi bir rehber olmak, üretken bir kişiliği gerektirir. Günümüz dünyasında sözünü ettiğim niteliklere sahip olmak üstün vasıflı kadın olmak anlamına geliyor. Her geçen gün daha karmaşık hale gelen bir çok olumsuzluğa karşı ailelerini korumak, dolayısıyla aile mutluluğunu sağlamak için kadının kendini çok daha fazla donanımlı hale getirmesi gerekiyor.'' Siyasetle uğraşanların evlerine ve eşlerine daha sınırlı zaman ayırabildiklerini de dile getiren Erdoğan, siyasetçi eşlerinin ailenin yükünü hemcinslerinden daha fazla omuzlamak zorunda kaldıklarını da söyledi.