kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Okula gönderilmeyen çocuk için günlük 15 YTL ceza

TBMM Genel Kurulu'nda, temel ceza yasalarına uyum öngören yasa tasarısında, aileye okul cezası geldi. Veli ve çocuğun vasisi, okula göndermedikleri her gün için 15 YTL para cezası ödeyecek. Tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya sebebini okul idaresine bildirmeyenlere 500 YTL ceza uygulanacak. Buna aykırı davrananlara 400 ile 1000 YTL arasında idari para cezası verilecek. nResmi araçları, kişisel amaçlar için kullananlara 1 yıla kadar hapis.

* Vergi kanunlarına göre, defter, kayıt ve belgeleri tahrif eden, gizleyenler, yanıltıcı belge düzenleyen veya bu belgeleri kullananlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası.

* İlgili kurumlara yanlış adres bildirenlere 6 ila 2 yıl arasında hapis.

* İzin almadan bahis oynatanlar, oynanmasına imkan sağlayanlar, yıldan 3 yıla kadar hapis cezası.

* Hizmetlerinde noksanlar olan özel hastanelere 5 bin YTL, yatan hastalardan fazla ücret alanlara 10 bin YTL para cezası.

* Sınır dışı edildikleri veya Türkiye'yi terk etmesi gerektiği halde ülkeye izinsiz gelen yabancılar, 1 yıla kadar hapis cezası.

* Ateşli Silahlar Kanuna aykırı olarak yurda silah sokan, satan, satmaya aracılık edenler, 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası .

* Yayın durdurma kararı verilen özel radyo ve televizyon kuruluşlarının sorumlularına 15 bin YTL'den 100 bin YTL'ye kadar para cezası. ANKARA