kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hüseyin Erkan

Sermaye piyasasını canlandırma zirvesi

CÜNEYT TOROS
Sermaye piyasasının tüm aktörleri yarın ekonominin koordinatör bakanı olan Nazım Ekren ile bir araya gelecek ve sektörün sıkıntılarını aktaracak..
Sermaye piyasasını canlandırmak, önümüzdeki dönemde yapılması gerekenleri tartışmak üzere piyasanın bütün aktörleri bir araya geliyor. Aralarında Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Turan Erol, kurul üyeleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Hüseyin Erkan, Takasbank Genel Müdürü Emin Çatana, Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü Remzi Özbay, İzmir Vadeli İşlemler Borsası Genel Müdürü Hamdi Bağcı'nın da bulunduğu yetkililer, Ekonomide Koordinasyondan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'le yarın bir araya gelecek.

İLK ZİRVE SALI YAPILDI
İMKB'nin sorunları, sermaye piyasasında vergi düzenlemeleri de dahil olmak üzere birçok konunun gündeme geleceği toplantıda, piyasanın sıkıntıları anlatılacak. AK Parti iktidarının ikinci döneminde sermaye piyasasına ilişkin yeni adımlar atılması bekleniyor. Önceki akşam Sermaye Piyasası Kurulu'nun İstanbul'daki ofisinde gerçekleşen ilk toplantıya Bakan Ekren'i ziyaret edecek olan yöneticilerin tamamı katıldı. Toplantıda Nazım Ekren ile konuşulacak konular tartışıldı. Özellikle İstanbul'un finans merkezi olması yönünde atılacak adımlarda sermaye piyasasının önemi ve buna bağlı olarak piyasaların derinleştirilmesi için yapılması gerekenlerin Bakan Ekren'e aktarılacağı belirtildi.
Haberin fotoğrafları