kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gün doğuşunu izlesin diye...

Kudüs'ün tarihi Eski Kent'i iki sabah karanlığa büründü... Nedeni ise ABD Başkanı Bush'un, güvenlik yüzünden gidemediği kente güneşin doğuşunu izlemek istemesi..
Barış görüşmeleri ve yıl sonunda olası bir anlaşma ihtimaline ivme kazandırmak için dün öğle saatlerinde İsrail'e giden ABD Başkanı George W. Bush için İsrail hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Üç günlük ziyaretinde güvenliğini sağlamak İsrail'e 1.8 milyon dolara mal olacak Başkan Bush, güvenlik nedeniyle Eski Kent'i ziyaret edemedi. Ancak en azından güneşin kentin üstüne doğuşunu izlemek istediğini söyledi. Kudüs belediyesi sözcüsü, dün Eski Kent'i saran yüksek duvarları aydınlatan ışıkların bugün ve yarın sabaha karşı söndürüleceğini söyledi.

BATI ŞERİA UYARISI
Başkan Bush, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Ehud Olmert ve din adamları tarafından havalimanında karşılandı. Olmert ile 2 saat süren görüşmesinin ardından Bush, Batı Şeria'da yasa dışı kurulan Yahudi yerleşimlerinin kaldırılmak zorunda olduğunu söyledi. Olmert ise Batı Şeria'da yeni yerleşim inşa etmeyecekleri sözünü verdi.
Haberin fotoğrafları