kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hillary Clinton %39... New Hampshire’ı kazanmak için seçmenlerle son buluşmasında Hillary anketlerde geride kaldığı hatırlatılınca göz yaşlarına boğulmuştu.

Gözyaşının zaferi

İlk ön seçimi kaybeden, anketlerde 9 puan geriye düştükten sonra duygusal yanlarını ön plana çıkaran, bir mitinginde ağlayan eski First Lady, bunun karşılığını zafer kazanarak aldı..
Demokrat ve Cumhuriyetçi partinin başkan adayı olabilmek için geçen hafta başlayan ön seçim yarışı kıyasıya mücadeleyle sürüyor. Iowa'da beklenmedik bir yenilgi alan Hillary Clinton, ikinci eyalet New Hampshire'ı kaptırmadı. Önceki gün yapılan ön seçimde Demokrat aday, güçlü rakibi siyahi senatör Barack Obama'yı yüzde 39'a karşı yüzde 36 oyla geride bıraktı. Cumhuriyetçi cephede de sürpriz yaşandı. Anketlerde önde giden Mike Huckabee, hüsrana uğradı. Gülen taraf Senatör John McCain oldu.

48 'SINAV' DAHA VAR
Vietnam gazisi McCain, parti delegelerinin oy kullandığı ön seçimde yüzde 37'lik zafer kazandı. Mitt Romney yüzde 32'yle ikinci, Huckabee ise yüzde 11'le üçüncü olabildi. Dört yılda bir kasım ayının ilk salı günü yapılan başkanlık seçimi yarışı ABD yaslarına göre ocakta başlıyor. 50 eyalette yapılan ön seçimleri kazanan, partisinin başkan adayı oluyor. İlk ön seçimin yapıldığı Iowa'da yenilince, eski First Lady Hillary de yoğun bir kampanyaya start vermişti.

'BUZDOLABI' İMAJI GİTTİ
Konuşmalarında daha sıcak, esprili bir tavır sergiledi. Amaç duygusal yönünü öne çıkarmasıydı. New Hampshire'da son mitinginde bir seçmen yoğun kampanya baskısıyla nasıl başa çıktığını sorunca "Hiç de kolay değil. Bu sadece siyasi değil. Benim için kişisel bir şey" derken ağlaması, bu görüntünün TV'lere yansıması Hillary'nın "soğuk" imajını sildi, yenilginin üzüntüsünü yaşayan bir kadın olarak sempati toplamasına yaradı.

'NASIL OLUR GÖSTERDİK'
Danışmanı Ann Lewis, bu görüntüsünün kadınların desteğini alarak zafer kazanmasını sağlayıp sağlamadığı yolundaki bir soruya "Böyle olduğunu biliyorum, ama bunu kanıtlayamam" yanıtı verdi. Senatör McCain (71) de seçmenlere teşekkür konuşmasını, yanında eşi Cindy ile yaptı: "Bu gece bir adım attık. Bu, Amerikan halkının hükümete güvenini kazanmak için daha ilk adım. Herkese geri dönüş nasıl olurmuş gösterdik..."
Haberin fotoğrafları