kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

40 bin YTL'niz olsa...

Yeni Haber
Yapılan bir araştırma, gençlerin fazladan 40 bin YTL'si olması halinde, bu parayı otomobil ve ev almak için harcayacaklarını ortaya koydu.

MasterCard tarafından altı ayda bir düzenlenen ve Türkiye'nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde bin kişi üzerinde yapılan MasterIndex Araştırmasının sonuçları açıklandı.

Araştırma sonuçlarına göre, 15-24 yaş arasındaki gençler ellerine geçen fazla parayla öncelikli olarak otomobil (yüzde 47), daha sonra ev (yüzde
24) almak ve eğitim, eğlence, tatile (yüzde 23) harcamak istiyor.Ellerine geçen fazla para ile alışveriş yapmayı en fazla isteyen yaş grubu arasında 15-19 yaş arasındaki gençler, yüzde 23'lük oran ile önde yer alıyor.

Aynı yaş grubunda, elektronik eşya satın alma eğilimi (yüzde 13) ile dikkat çekiyor ve sağlık harcamaları yapmaktan kaçınmıyor (yüzde 11).Buna karşılık 20-24 yaş grubundaki gençler yüzde 16'lık tasarruf yapma eğilimi ile ortalamanın üzerine çıkıyor.Bu yaş grubundaki gençlerin yüzde 46'sı fazla para ile otomobil, yüzde 28'i ev almak istiyor, yüzde 23'ü ise gezi, eğlence ve tatil için harcamayı tercih ediyor.

Gençlerin fazla parayı değerlendirmek için düşündükleri en son alanı ise, hisse senedi ve tahvil almak oluşturuyor.Araştırmaya göre, 15-24 yaş arasındaki gençlerin çoğunluğunun cebinde en az bir adet kredi kartı bulunuyor. Araştırmaya katılanlar içerisinde en çok banka kartına sahip kesimi 20-24 yaş arasındaki gençler oluşturuyor.

AA