kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hakan'dan olay yaratacak açıklamalar

Yeni Haber
Milli takımın ve Galatasaray'ın başarılı futbolcusu Hakan Şükür, dışarıda kendisine zarar vermeye çalışanlar olduğu gibi içeride de benzer gelişmeler yaşandığını belirtti.

Galatasaray TV'ye önemli açıklamalar yapan Hakan Şükür, "Dışarıda bana zarar vermeye çalışanlar var. Ama içeride de ufak tefek şeyler var. Kalli'ye küstüğüme inanan yöneticiler oldu ve medyanın önünde farklı konuştular" dedi.

Hakan Şükür'ün Galatasaray TV'ye yaptığı ve kulübün resmi sitesinde yayınlanan açıklamaları şöyle:

Takımın ilk yarı performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Bence çok başarılı bir performans çizdi takımımız. Bu kadar büyük bir hedefleri olan bir camianın içerisinde genç yaşta gelip buna adapte olabilmek hiç kolay değil. Hatta beklenmedik anlarda bu şansı bulduğunuz zamanlar oldu. Takımın çok önemli transferleri oldu. Bu oyuncuların çok fazla katkı sağlamasını beklerken yaşamış oldukları sakatlıklar zaman zaman formsuzluklar takımı olumsuz etkilemesi bekleniyordu ama bu genç arkadaşlarımız sorumluluk alarak bu heyecan içerisinde kendilerini buldular. Üstün performans göstererek iyi mücadele ederek Galatasaray'ı hak ettiklerini gösterdiler en azından. Bu da onların ileriki zamanlar için tecrübe kazanmalarına neden oldu.

İnşallah bu arkadaşlarımızın bizlerinde yardımıyla takıma destekleri daha fazla olacak. Tabii ki son maçı kazansaydık lider olarak ilk yarıyı tamamlayacaktık. Ama kazanamayınca baştan beri sizi al aşağı etmeye çalışan bir medya ordusunun da ekmeğine yağ sürmüş olduk. Başta yönetimimiz olmak üzere bu tatil döneminde başka şeylerle uğraşmak zorunda kaldılar. Bir çok şeye cevap vermek zorunda kaldılar. Teknik kadrodan yönetim kuruluna kadar bizi eleştiri yağmuruna tuttular. Bunu diğer takımlarda çok fazla görmüyoruz. Benim inancım ileriki dönemlerde bu kadrodaki futbolcular bu camiaya layık olmaya çalışacaktır.

Beşiktaş maçından sonra takımın performansı düştüğü söylendi böyle bir şey var mı?

Kadronun hem iyi olması hem çok sık değişkenlik göstermesi, hem sakatlıklar hem formsuzluklar, Avrupa ve ligdeki aşırı maç trafiği, 18-19 oyuncuyla tamamlamak bizi oldukça etkiledi. Ama biz bundan en az zararla çıktığımızı düşünüyorum. Benim kadro dışı kalmamla ilgili olayla ilgili şunları söyleyeyim. Kalli'yle hiçbir problem olmadığını o zaman açıkladım, beni bu camiada kalıcı kılan hocaların başında geliyor Kalli. Benim böyle bir lüksüm yoktu en azından bunu biliyordum. Bizler de insanız kiminin üzüntüsü üç gün sürüyor kiminin 13 gün sürer. Ama o kadro dışı kalma olayı beni üzmüştü.

Ama bu etkileşimi farklı alıp medyanın önüne sunmak, daha önce ümitle yaşanan olay gibi medyanın bir plan bir oyunu. Bundan etkilendiğim doğru, ama Kalli'yle böyle bir küskünlüğe lüksümün olmadığı bir gerçek. Maalesef bu kullanıldı, buna kendi içimizden de inananlar oldu. Bunu medyanın önünde farklı konuşan yönetici büyüklerimiz de oldu. Çünkü sanki böyle kötü bir gidiş var kötü gidişte sorumlu duygusu ön plana atıldı. Ama böyle bir şey olmadı. Lincoln de vardı ama bu anlamda pek bir şey yaşamadı. Yabancı olmanın belki de bir avantajı. Bütün bunlara rağmen başarılı bir ilk yarı geçirdiğimizi düşünüyorum.

Bireysel olarak ilk yarıyı nasıl değerlendiriyorsun, rekorları kırdın?

Rekoru kırdıktan sonra kadro dışı bırakılma olayı gündeme geldi ve bir sakatlık dönemi yaşadım. Sezon başına da sakat girmiştim çok iyi hatırlıyorum. Hazır olmadan lig maçlarına hoca güvendi bana. Şans verdi arkadaşlarımın da desteğiyle o rekorlar üst üste atılan gollerle geldi. Kadro dışı olayına kadar çok da iyi bir performans çiziyordum. Ama takımımızda çok forvet var. O süreçte işte benim oynamadığım, sakat kaldığım dönemde oynayan arkadaşlar, Nonda ve Ümit olmak üzere onların da önemli katkıları oldu. Oynamadığım zamanda hayıflandığım söylenemez. Sakattım, arkadaşlarımızın durumu iyiydi. Bireysel olarak, başlangıç olarak çok iyi başladım.

Ama iyi tamamlayamadığım bir süreç yaşadım. Hem sakattım hem de o üzücü dönemime denk geldim. 36 yaşındaki bir futbolcu için bu kadar kulvarda mücadele etmek yorucu milli takımada gittim geldim. Ama ben kendime dikkat eden bir oyuncu olduğum için, üstesinden gelmeye çalıştım. Ama inanıyorum ki ikinci yarı daha zor geçecek. Bilirsiniz Türkiye liginde bilhassa ikinci yarılar daha zorlu geçer.

UEFA Kupası'nda Bayer Leverkusen ile karşılaşacaksınız bu kupayı kaldırmış biri olarak nasıl değerlendireceksin rakibi?

Çok fazla gazete okumuyorum. Takip etmiyorum ama sanırım yine öyle kolay kura diye şeyler yazılmıştır. Aynı grup maçlarında da söylemiştim zor olacak diye Leverkusen'in son maçlarını izledim 5-0'lık bir galibiyetleri vardı. Çok tempolu oynayan, Alman liginin önemli takımlarından biri, geçmişinden bu güne kadar önemli oyuncular yetiştirmiş bir takım, şimdi tabi böyle bir takımla oynamak, böyle tempolu bir takımla oynamak, bizim bu süreyi içi geçirmemizi getiriyor.

Ben ve arkadaşlarım bu devreyi iyi geçirip ligdeki maçlarla moral bulup daha önce kazandığımız kupa yolunda önemli adımlar atmak için bu turu ve gelecek maçları kazanmak istiyoruz. Bence iyi bir kura o güne kadar iyi çalışırsak kendimizi iyi hissedersek kupada ilerleriz. Grup kuraları belli olduğunda her yerde çok kolay grup dediler bence art niyetli kişilerdi bunlar, işte bu zayıf gruptan motivasyon eksikliği yaratmak için, söylemişlerdi. Bugünde keza Leverkusen kolay ve kolay rakip diye düşünüyorlar.

Euro 2008 hedefin var mı?

Öncelikle gruptan çıkma şansımız var diye düşünüyorum. Kendi bireysel hedefim olarak da tabi ki orada olmak benim için önemli olur. Ama buradaki performansımla doğru orantılı inşallah burada önemli şeyler yaparız. Şampiyon oluruz kupaları kaldırırız. Hepsine hala adayız. Sezon sonuna kadar göstereceğim performans orada olup olmayacağımı belirleyecek. Nasip olursa orda olmak isterim. Tabi Allah kaza bela vermese.

Son olarak sezon sonu planında bir değişiklik var mı?

Dönem itibariyle zor şeyler yaşadım. Hak etmediğime inandığım. Bunları bu camia içersinde söylemekten çekindiğim. Çünkü sevdiğim bir camia illaki yaranıza tuz basarsınız ama sevdiğiniz bir yerin veya milyonlarca insana karşı böyle bir şey yapamazdım. Sezon sonunda bu duygu ve psikolojik baskıdan artık çünkü burayı kaldırmak çok kolay değil. Hali hazırda hem futbol hem de kişilik olarak zarar vermeye çalışıyorlar. Dıştaki zarar vermeye pek bir şey diyemem çünkü onlar bunu bilinçli yapıyorlar hepimizde gördüğümüz gibi.

İyi olsanız bile ama içerde de insan ufak tefek şeyler yaşayınca üzülüyor insan. Ama bunlar geride kaldı. Ben sezon sonu kısmet olursa Galatasaray'daki aktif bu kadar sene başarıyla, onurla mücadele ettiğime inanıyorum. Belki hak ettiğim ama hak ettiğimi göremediğim, çok an yaşadığım Galatasaray'da futbol hayatımı noktalayacağım. Artık sezon sonu ne olur futbolu bırakır mıyım, bırakmaz mıyım şartlar nasıl olur Avrupa şampiyonasına gider miyim, gitmez miyim o zaman karar vereceğim.

Çocuklarım var okulları var çok fazla maddi bir beklentim yok ama önemli teklifler olduğu içinde kafam zaman zaman karışıyor. Bırakırsam da huzur içersinde bırakacağım gerçeği de ortada.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 17 12 1 4 28 13 37
2 Fenerbahçe 17 11 4 2 30 17 37
3 Galatasaray 17 10 6 1 29 12 36
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 17 10 4 3 22 14 34
5 Kayseri 17 6 8 3 24 17 26
6 Konya 17 7 4 6 22 27 25
7 Denizli 17 7 3 7 22 21 24
8 Ankaragücü 17 6 5 6 19 21 23
9 Trabzon 17 6 4 7 22 22 22
10 Gaziantep 17 6 3 8 22 24 21
11 Ç.Rize 17 6 3 8 18 27 21
12 İ.B.B. Spor 17 5 5 7 20 20 20
13 G.B. Oftaş 17 5 5 7 16 16 20
14 Bursa 17 4 7 6 16 19 19
15 V.Manisa 17 4 5 8 23 29 17
16 G.Birliği 17 3 5 9 19 27 14
17 Ankaraspor 17 2 7 8 14 21 13
18 Kasımpaşa 17 2 3 12 13 32 9
Haftanın Maçları
17. Hafta
 V.Manisa 1  
  Beşiktaş 2  
 Konya 2  
  Kasımpaşa 1  
 Ankaragücü 1  
  Kayseri 1  
 Fenerbahçe 3  
  Trabzon 2  
 Ç.Rize 2  
  Denizli 0  
 Bursa 0  
  Ankaraspor 0  
 İ.B.B. Spor 1  
  Gaziantep 2  
 Sivas 2  
  G.Birliği 0  
 G.B. Oftaş 0  
  Galatasaray 0  
Haftanın Maçları
18. Hafta
 Kasımpaşa Gaziantep  
 Konya Beşiktaş  
 V.Manisa Kayseri  
 Ankaragücü Ankaraspor  
 Bursa Denizli  
 Sivas Trabzon  
 Ç.Rize Galatasaray  
 G.B. Oftaş G.Birliği  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor