kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Temettünün nereye harcanacağı önemli
Eski Başbakan Yardımcısı, TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Abdüllatif Şener ile Başbakanlık Müşaviri, Özelleştirme İdaresi Eski Başkan Yardımcısı Kenan Işık'ın özelleştirme araştırmasında, temettü gelirlerinin nereye harcanacağının önemli olduğuna değinildi. Araştırmada, temettülerin cari harcamalar için mi, gelecek yıllara yük oluşturacak giderlerde tasarruf sağlamak için mi, yoksa yatırımlar için mi harcanmış olduğuna bağlı olarak, sonuçların farklılaşabileceği belirtildi. Özelleştirme İdaresi'nin halen özelleştirmelerden dolayı şirketlerden 8.2 milyar dolar alacağının bulunduğu da belirtildi.

Otoyollara özelleştirme öncesi bakım makyajı

Paralı otoyollarda özelleştirme altyapı hazırlıkları başladı. 2008'de özeleştirilmesi planlanan otoyollarda geçiş hizmeti veren bazı kesimlerdeki ücret toplama üniteleri ile bakım ve onarıma ihtiyaç duyulan işletme binaları yeniden onarılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ihale programına göre, İstanbul'daki bazı otoyol kesimlerinde hizmet veren gişelerindeki ücret toplama sistemleri özeleştirme öncesi yenilenerek daha sağlıklı hizmete hazır hale getirilecek. Ücret toplama sistemleri ile işletmelerin bakım ve onarımları için açılan ihale programının 2008 içinde tamamlanması planlanıyor.

'Merkez Bankası artık daha ihtiyatlı politika izlemeli'
Bir süre önce ismi Merkez Bankası yönetimi için geçen eski Morgan Stanley Başekonomisti Serhan Çevik, iki yıldır enflasyon hedeflerini tutturamayan Merkez Bankası'nın, hedefi bir yıl daha kaçırmasının açıklanması zor bir durum yaratacağını bu nedenle daha ihtiyatlı bir politika izlemesi gerektiğini söyledi. Merkez'in, 2008'de faizleri indirirken eskiye göre çok daha fazla ihtiyatlı hareket etmesinin doğru olacağını söyleyen Çevik, "Ben, Merkez Bankası'nın, Türkiye'nin temel sorunu olan fiyat istikrarı üzerine odaklanmasını tavsiye ederim'' dedi.

İşadamlarının genelevde kutlama iddiası ortalığı karıştırdı
Türk Alman İşadamları Birliği (TDU) ile Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TD-IHK) ekimde Berlin'de yapılan genel kurul sonrası kutlamayı genelevde yaptıklarına ilişkin iddialar ortalığı karıştırdı. TD-IHK'nın 4 Ekim'deki genel kurulunda Türkiye'den gelen üyelerle Oda yönetimindeki TDU yöneticilerinin bazılarının devrilmesi sonrası Türk işadamlarının kutlama için bir Türk'ün işlettiği 'Artemis adlı geneleve gitti' iddiası ortaya atıldı. Türkiye'den giden işadamları "Asıl TDU'cular gitti" iddiası üzerine TDU Başkanı Remzi Kaplan, geneleve gidenlerinin isimlerinin kendisinde olduğunu iddia etti.

Sanal kumar kaynaklı mallara ihtiyati tedbir
Almanya Gümrük Dairesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Game Over" adı verilen operasyon ile aralarında Business Channel'in ortaklarından Semih Sadi'nin de yer aldığı 4 kişi tutuklandığı davada mahkemeden ihtiyati tedbir kararı çıktı. İnternetten işlettikleri kumarhaneyle elde ettikleri 300 milyon YTL'lik servetleri 'karapara' kapsamına alınan sanal kumarhanecilerin 30'un üzerinde şirket, otomobil ve gayrimenkulüne üçüncü kişilere devredelememesi kararı alındı.