kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünyanın şarabı bu mekanda: 'Il Chianti Wine Bar'

Kozyatağı 'Hillside Trio' içinde 'Il Chianti Wine' isimli bir şarap barı açıldı. Fiyatların oldukça uygun olduğu mekanda, dünyanın çeşitli bölgelerinden getirilen şaraplar kadeh olarak servis ediliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dünyanın şarabı bu mekanda: 'Il Chianti Wine Bar'
Şarap kültürü çok hızlı gelişiyor; artık dünyada yükselen bir trend... Tatmak, tanımak, anlamak ve bilmek kadar şarapla ilgili her türlü girişimci ruh da dahil bu trende! Kadınlar bile artık şaraptan anlayan erkekleri çekici bulmaya başladı baksanıza... Hande Ataizi ve Aysun Kayacı bu yolu açan ünlüler arasında... Ama konumuz magazin değil! Sessiz sedasız açılan bir şarap barından söz edeceğiz bu yazıda. İstanbul'un en ünlü İtalyan restoranlarından Mezzaluna'nın sahibi Cihan Bingöl'ün biriki ay önce 'Hillside Trio'da açtığı 'Il Chianti Wine Bar' söz konusu olan... Bingöl sık sık yaptığı İtalya ziyaretlerinden sonra kafasına koymuş böyle bir bar açmayı.

HER MARKA EMRİNİZDE

İtalya, Türkiye ve dünya şaraplarının yanı sıra, 'Yeni Dünya' olarak adlandırılan Amerika, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Şili ve Arjantin gibi ülkelerden getirtilen özel şaraplara kadar aradığınız her marka ve çeşit emrinizde. İtalya'nın Toskana bölgesinden çıkan ünlü 'Chianti' şarapları da burada mevcut. Dünyanın çeşitli bölgelerinden birçok şarap kadeh olarak servis ediliyor, kimseyi şişe açmaya mecbur bırakmıyorlar üstelik... Şarapların yanında atıştırmak için özel üretilmiş mezeler, tadımlık lezzetler de şarap keyfinizi tam anlamıyla zirveye taşıyor. Çok şık, çok gurme, çok sıcak ve çok butik! Adını İtalya'nın şarap yapımında kullanılan en iyi üzümlerini yetiştiren ünlü 'Chianti' bölgesinden alan mekanda tam 67 çeşit şarap var.

ŞARAP PAHALI SANILIYOR
Cihan Bingöl, Türkiye'de iyi şarabın pahalı olduğunu düşünenlerin sayısının çok olduğunu, bu yüzden Türk şarabına talebin giderek azaldığını belirtiyor. Ancak ısrarla vurguluyor: İyi şarap pahalı şarap demek değildir! Bingöl, bu mekanın şarap kültürü hakkında kendini geliştirmek isteyenler ve şarap içerken çeşitli lezzetlerden tatmak isteyenler ve en önemlisi keyifli zaman geçirmek isteyenler için yaratıldığını söylüyor. Yakında 'Il Chianti' şubelerinin çoğalacağını da ekliyor Bingöl ama butik kalmak konusunda ısrarlı... O yüzden küçük bir mekan seçtiğini, buranın özel kalmasını istediğini belirtiyor. 'Il Chianti', Hillside Trio'da sinemaya girmeden önce keyif yapmak ya da güzel bir filmin ardından hoş vakit geçirmek isteyenlerin ilk adresi olmaya aday... Farklı şaraplar denemek isteyen ancak bütün bir şişeyi satın almak da istemeyen şarapseverler içinse bulunmaz nimet....
Haberin fotoğrafları