kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türklüğü'nü bırak bir dünya starı ol!

MEHMET ÇALIŞKAN
Ömür Göksel, yurtdışında çalıştığı yıllar boyunca yabancı yapımcılardan Türk vatandaşlığından çıkması yönünde teklifler aldığını söyledi ve ekledi: Kabul etsem beni dünya çapında bir şöhret yapacaklardı ama istemedim!..
Pop müziğin önemli sesi Ömür Göksel iki yıl içinde 'A Touch of Quality', 'A Touch of Love', 'Music for Lovers' ve 'A Touch of Latin' adlarında 4 albüm çıkardı. Yeni albümü 'Ömürlük Şarkılar' da geçtiğimiz günlerde müzik marketlerdeki yerini aldı. İngilizce ve İspanyolca şarkılardan oluşan albümleri 'En Çok Satan Yabancı Albümler' sıralamasında ilk sırada yer alan, 'A Touch of Quality' adlı çalışması ise 72 binlik satış rakamıyla Tarkan'ın 'Come Closer' adlı single'ını bile geride bırakan Göksel, yeni albümünün de çok sevileceğinden emin konuşuyor...

KALİTE YOK!
* İki yılda tam 5 albüm...
Evet, yurtdışında olduğum 17 yılın acısını çıkarıyorum. Etraf biraz boş kalmış. Bu boşluğu doldurmaya çalışıyorum. Benim jenerasyonumun şarkıcıları iyi şarkıcılardı. Albümlerimin satış rakamları, onların nasıl özlendiğinin göstergesi. Bir şarkıcı yılda en az bir albüm çıkarmalı. Amacım gündemde kalmak, şöhret olmak değil. Gençlik günlerimde bile böyle bir niyetim olmadı.

* 'Etraf biraz boş kalmış' derken neyi vurgulamaya çalışıyorsunuz?
Kaliteli müzik anlamında bir boşluk oluşmuş. İnsanlar kaliteli müziği duydukları anda ona sarılıyorlar. Haklılar.

* Sizden sonraki jenerasyon kaliteli müzik yapmıyor mu yani?
Beni polemiklere itmeyin. Söylediklerim Ömür Ağabey'in tavsiyeleri olarak değil, Ömür Göksel'in sataşmaları olarak algılanacak. Albüm alan insanlar, "Bu TV'de bilmem kimle kavga eden adamın ya da kadının albümü" demiyor.

ASLIMI İNKAR ETMEM!
* Yabancı yapımcılarının sizden Amerikan vatandaşlığına geçmenizi istedikleri doğru mu?
Türk ve Müslaman olan birine 17 yıl yurtdışında şarkı söyletmezler ama ben söyledim. Türk vatandaşlığından çıkıp Alman veya Amerikalı olmam istendi. Dünya çapında bir şarkıcı olabileceğimin garantisi verildi. Ama ben bunu hiç düşünmedim. Ne yazık ki Türkler Avrupa'da da, Amerika'da da çok sevilmiyor. Kendimizi yeterince tanıtabilsek, bizi severler çünkü sanatçılarımız çok yetenekli.

* Bu teklifi kabul etseydiniz nelere kavuşabileceğinizi hayal etmediniz mi?
Hayır, bir an bile etmedim. Bir an bile 'evet' demeyi düşünmedim. Bilsem ki dünyadaki 7 milyar insanın tümü beni tanıyacak, yine de aslımı inkar etmem.
Haberin fotoğrafları