kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaşmir aşkıyla marka yarattı

TÜLİN KERMEN
Yeni, yepyeni bir marka 'Cashmere in love'... Esra Bezek'in kurduğu ilk Türk kaşmir markası. Kaşmire modern bir bakış getiren Bezek, sorularımı yanıtladı...

* 'Cashmere in love' nasıl doğdu? Kaşmir kazak ararken, aradığımı bulamazken ve gelişen trendler doğrultusunda bizde hala olmamasını eleştirirken doğdu. Kaşmir; yün giyemediğimden, sentetik karışımlı iplikleri hiçbir zaman sağlıklı bulmadığımdan benim için çok değerli ve önemliydi.

* Kaşmir kolay ulaşılabilir bir ürün değil ama... Tüketici artık kaşmiri eskisi gibi klasik görmüyor. Kaşmir, lükse olan ilginin artması sonucunda çok daha modern çizgilerde ve ekonomik diyebileceğimiz rakamlarda alınabiliyor artık. Sadece Amerika'da değil, Avrupa'da da soğuk kış aylarının vazgeçilmezi oldu kaşmir...

BÜYÜK KEYİF

* Kaşmiri çok sevmeniz, markayı yaratırken önemli oldu mu? Uzun yıllardır giydiğim, çok iyi tanıdığım bir iplik kaşmir. Dolayısıyla üzerinde çalışmakta pek zorlanmadım. Aksine çok keyif alıyor ve heyecanlanıyorum.

* Neden kaşmiri bu kadar çok seviyorsunuz? Kaşmir giymek çok büyük bir keyiftir; yumuşaklığı, kalitesi kendinizi gerçekten özel hissetmenizi sağlar. Kaşmir keçisi belli

bölgelerde, belli sıcaklıkta, az sayıda yetişir. Bir kazak için 3-4 hayvanın yününe ihtiyaç vardır. O nedenle çok özel bir ipliktir. Yünden sekiz kat daha fazla ısıtır. Bedeninizin nefes almasını sağladığı için terleme yapmaz. Bu yüzden aslında yazın da giyebilir.

İPEĞİ DE VAR YÜNÜ DE

* 'Cashmere in love' koleksiyonunu anlatır mısınız? 'Cashmere in love' modern bir tarza sahip. Detaylar ve kuplar bizim için çok önemli. Ürünlerimizin yüzde 90-100'ü kaşmir. Bunun yanı sıra ipek kaşmir, yün kaşmir ve koton kaşmir karışımlı iplikler de kullanıyoruz. Rahatlığa ve şıklığa önem veriyoruz. Modanın ve trendlerin doğrultusunda yarattığımız şık dokunuşları ve detayları 'Cashmere in love' ürünlerinde görebileceksiniz.

* Bu kış kaşmirde moda ne? Bu sezon kaşmirde moda; uzun, derin V yakalı kazaklar, belden kemerli ceket tipi hırkalar, korseler, çizgili uzun dar atkılar, uzun hırkalar, nota ve sol anahtarı işlemeli hırka ve kazaklar... Renklerde ise gri ve siyah başta olmak üzere hardal, kirli sarı, kırmızı ve mor ağırlıkta.

* Kaşmir kullanırken nelere dikkat edilmeli? Kaşmir; yumuşak, doğal bir ipliktir. Bu yumuşaklığının ve sıcaklığının korunması için ya kuru temizle ya da nazikçe ılık şampuanlı su ile elde yıkayarak bakımını yapın. Elde yıkarken; bükerek sıkmayın, çitilemeyin. Kurutma aşamasında kuru bir havlu üzerine yatay olarak serin ve hiçbir şekilde asmayın. Kuruduktan sonra, ters yüzünden ılık bir ütüyle ütüleyebilirsiniz.

* Kaşmir tüylenir de ama değil mi? İlk birkaç giyimden sonra kaşmirlerinizin üstünde; özellikle koltuk altı, dirsekler ve kol ağızlarında küçük top top tüylenmeler olabilir, bu çok doğaldır. Bu asla bir kalitesizlik belirtisi değildir, çok kaliteli ve hassas bir ipliği giyiyor olmaktır. Bu tüylenmeler, elle temizlenebileceği gibi kuru temizlemede de temizlenebilir. Tüylenmeler temizlendikçe, ürünün yumuşaklığı biraz daha artacaktır. Ama lütfen kaşmirlerinizi sık sık yıkamaktan ve sık sık kuru temizle yapmaktan sakının. Bir ürünü en az 24 saat ara ile kullanmaya dikkat edin. Dolabınızda da yatay olarak katlayıp saklayın. Asma, zamanla ürünün deforme olmasına neden olabilir. Detaylı bilgiye, www.cashmereinlove.com adresinden ulaşabilirsiniz.