kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘The Darjeeling Limited’

Balalayka Hollywood'aesin kaynağı mı oldu?

SADİ TEKELİOĞLU / KOPENHAG
Wes Anderson'ın filmi 'The Darjeeling Limited', Ali Özgentürk'ün 7 yıl önce çektiği 'Balalayka'nın kopyası gibi! 15 Şubat'ta vizyona girecek olan filmi Özgentürk avukatıyla birlikte izleyecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Balalayka Hollywood'aesin kaynağı mı oldu?
Geçtiğimiz günlerde İskandinavya'da gösterime giren ve daha önce Venedik ve New York film festivallerinde gösterilen 'The Darjeeling Limited' adlı film seçtiği konu ve tema açısından, Ali Özgentürk'ün 2000 yılında çektiği 'Balalayka' filmiyle dikkat çekici benzerlikler taşıyor. Bu da akla filmin konusunun 'Balalayka'dan aşırma olduğunu getiriyor.

ÜÇ KARDEŞ VAR
Yönetmenliğini Wes Anderson'ın yaptığı ve başrollerini Owen Wilson ve Adrian Brody'nin oynadığı 'The Darjeeling Limited' adlı film, uzun süre birbirlerini görmemiş ve araları pek de iyi olmayan üç erkek kardeşin bir görevi için Hindistan'a gitmelerini konu alıyor. Öte yandan Özgentürk'ün yönettiği ve başrollerini Uğur Yücel, Ozan Güven ve Cem Davran'ın oynadığı 'Balalayka'da benzer bir konuyu işlemişti. Her iki filmde de anlatılmak istenen olaylar yolculuk esnasında geçiyor ve filmin özelliğini teşkil ediyor. Filmdeki benzerliklerle ilgili olarak SABAH'a konuşan Ali Özgentürk, 15 Şubat'ta Türkiye'de gösterime girdiğinde avukatı ile birlikte filmi izleyeceğini ve benzerliğin tesadüfi olup olmadığına karar vereceğini söyledi. Özgentürk, Anderson'ın kendisiyle hiç görüşmediğini de belirtti.
Haberin fotoğrafları