kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yetkin Dikinciler

Çağan Irmak 'Ulak'la gişede yine çok iddialı

MEHMET ÇALIŞKAN / MAGAZİN
Türk Sineması'nın gişe rekortmeni filmlerinden 'Babam ve Oğlum'un yapımcısı Şükrü Avşar ile yönetmeni Çağan Irmak, 'Ulak'ta bir kez daha biraraya geldi. İkili 'Ulak'la gişede yeni bir zafere koşmaya hazır..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çağan Irmak 'Ulak'la gişede yine çok iddialı
Yönetmenliğini Çağan Irmak'ın üstlendiği, yeni yılın en iddialı yapımlarından olan 'Ulak' 25 Ocak'ta vizyona girecek. 'Babam ve Oğlum' filmiyle gişede rekorlar kıran Irmak, bu yeni filmiyle de gişede yine büyük bir başarı bekliyor. 'Babam ve Oğlum' filminde yapımcı Şükrü Avşar'la çalışan Irmak 'Ulak'ta da Avşar'la biraraya geldi. Filmin hem senaryosunu yazan hem de yöneten Irmak, 'Ulak' ile 'Babam ve Oğlum'un başarısını tekrar etme niyetinde...

DÖRT YIL ÖNCE YAZDI
Irmak'ın bu konudaki en önemli güvencelerinden biri 'Babam ve Oğlum'daki oyuncu kadrosunu korumuş olması. 'Ulak'ta Çetin Tekindor, Hümeyra, Yetkin Dikinciler ve Şerif Sezer yine başrolde. Filmde ayrıca; Kaya Akkaya, Melis Birkan, Feride Çetin, Şener Kökkaya, Mahir İpek, Zuhal Gencer Erkaya ve Mahmut Gökgöz de yer alıyor. Senaryosu 4 yıl önce yazılan film, zamansız ve mekansız bir hikayeye sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Film düzeni yekten bozulmuş bir köye, Zekeriya (Çetin Tekindor) adındaki seyyahın gelişiyle ve beraberinde getirdiği sırlarla başlıyor. Köye Zekeriya ile gelen sırlar, geri dönülmez bir değişim yaşatıyor. Ulak İbrahim'in (Yetkin Dikinciler) aynı köye gelmesi bir çok sürprizi de beraberinde getiriyor.

YENİ KÖY İNŞA EDİLDİ
25 Ocak'da 150 salonda gösterime girecek olan filmin çekimlerine mayıs ayında, Ayvalık'ta başlandı. 7 hafta süren çekimler İstanbul'da sonlandı. Filmin genel sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler denetiminde; İstanbul Kısırkaya Köyü'nde bir köy inşa edildi. 'Ulak' için çeşitli kostüm ve ayakkabılar tasarlandı. Projede yer alan tüm oyunculara özel makyaj uygulandı. Filmde oyuncular ve ekip kadar; atlar ve diğer hayvanlar da çok önemli bir yer tuttu. Çekimler sırasında hiçbir hayvana zarar verilmemesi için at eğitmenleri ve hayvan sorumluları ile birlikte çalışıldı.
Haberin fotoğrafları