kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fatma Girik

Bu fastfood at suratlı ve çirkin sesli bir nesil yarattı

Barış ERDOĞAN/ HABER MERKEZİ
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yaptığı araştırmaya göre, yeni neslin görüntüsü ve sesi beslenme alışkanlıkları yüzünden bozulmuş durumda. Gençlerin çoğu at suratlı. Sesleri ise rahatsız edici.....
Güzel bir sese ve yüze sahip olmanın sırrının kişilerin bebeklik dönemlerinden hatta anne karnında oldukları süreçten itibaren iyi beslenmelerine ve kemik gelişimlerini tamamlamalarına bağlı olduğu açıklandı.

KEMİK GELİŞMELİ!
Konuyla ilgili araştırma yapan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın şöyle konuştu: "Dar yüzden, güzel kadın ya da yakışıklı erkek çıkmaz. Yeterli vitaminleri alarak kemik gelişimlerini sağlayan geniş yüzlü insanlar güzel ve sağlıklıdır. Kemikler tam olarak gelişmeyince dişler dar alanda sıkışır, çene ve dudak yapısında deformasyonlar olur. Sinüs ve bademcik gibi hastalıklar ortaya çıkar. Sağlıksız beslendikleri için yeni nesil dar ve uzun yüzlü, at suratlı. Kemik gelişimi normal olanların yaşlansalar bile yüzlerinde buruşukluk ve sarkmalar görülmez. Yüz kemikleri küçük kalanların ise kas ve deri gibi yumuşak dokuları normal gelişmediği için sarkar."
Haberin fotoğrafları