kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İçişleri Bakanlığı: Butto vurulmadı

Yeni Haber
Pakistan İçişleri Bakanlığı, suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto'nun kurşunla değil, patlamanın şiddetiyle başını çarparak yaşamını yitirdiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Cavid İkbal Çima, "Butto vurulmadı ya da patlamayla fırlayan bir şarapnel kendisine isabet etmedi. Patlamanın şiddetiyle başını, aracının 'sun-roof'undaki kola çarpmasıyla yaşamını yitirdi" açıklamasında bulundu. Çima, Butto'nun başının sağ tarafını çarptığını ve kafatasında kırık olduğunu belirtti.

Bakanlık sözcüsü, konuşmasının başında da bu sabah Butto suikastının arkasında El Kaide lideri Beytullah Mahsud'un bulunduğunu gösteren mesajlaşmayı yakaladıklarını, saptanan bu görüşmede Mahsud'un suikast nedeniyle yandaşlarını kutladığını açıkladı.

Sözcü, Benazir Butto ekim ayında sürgünden ülkesine döndüğü gün düzenlenen ve yaklaşık 140 kişinin hayatına mal olan saldırıların ardında da Mahsud'un bulunduğunu söylemişti.

NAVAZ ŞERİF DE TEHDİT ALTINDA

Pakistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çima, ayrıca Butto'dan sonra geçen ay sürgünden ülkeye dönen muhalefet liderlerinden Navaz Şerif'in yaşamının da tehdit altında olduğunu kaydetti.

Sözcü Çima, "Eski Başbakan Şerif, militan saldırılarının tehdidi altındaki bazı politikacılar arasında yer almaktadır" dedi.

Benazir Butto, dün Ravalpindi'deki mitingden ayrılırken intihar saldırısı düzenlenmiş, Butto'nun başından ve boynundan vurulduğu açıklanmıştı.