kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

2 kurşunla öldürüldü

Pakistan dün büyük bir şok yaşadı. Eski Başbakan Benazir Butto, yakın mesafeden iki el ateş edilerek vuruldu... Ardından saldırgan kendini havaya uçurdu. 20 kişi öldü. Butto hastanede ameliyata alındı ancak kurtarılamadı..
Sekiz yıl sürgünde yaşadı. Büyük umutlar ve vaatlerle ülkesine döndü. Tehditlere kulak asmadı. Ancak sürgünden döndükten iki ay sonra dün hayatını kaybetti... Pakistan'ın eski Başbakanı, dünyanın en önemli kadın siyasilerinden Benazir Butto (54), suikast kurbanı oldu. Seçim kampanyası için gittiği ülkenin "militan merkezi" Ravalpindi'deki miting sonrası zırhlı aracına binerken vuruldu. Polis Muhammed Şahid'in ifadesine göre araca yaklaşan silahlı saldırgan, kısa mesafeden Butto'ya iki el ateş etti. Göğsü ve boynundan yaralanan Butto koltuğa yığıldığında saldırgan da üzerindeki patlayıcıları ateşledi... Binlerce kişinin bulunduğu miting alanı bir anda savaş yerine döndü. En az 20 kişi hayatını kaybetti.

OMURİLİĞİ PARÇALANDI
Korumaları Butto'yu derhal hastaneye kaldırdı. Haber ajanslarına gelen ilk bilgilere göre Butto yara almadan kurtulmuştu. Ancak eşi Asıf Ali Zardari, bir TV kanalına Butto'nun ağır yaralandığını söyledi. Ardından ölüm haberi geldi. Bir kurşun omzundan girip göğsünden çıkmış, bir diğeri ise ensesinden girip yüzünden çıkmıştı... Kalp masajı yapan doktorlar, ağır yaralanan Butto'yu kurtaramadı. Eski Başbakan'ın lideri olduğu Pakistan Halk Partisi'nin sözcüsü Rehman Malik, "Butto şehit oldu" açıklaması yaptı.

'EL KAİDE LİDERİ ÜSTLENDİ'
Hastane önünde Devlet Başkanı Pervez Müşerref aleyhinde sloganlar atılmaya başladı. Kalabalıktan "Köpek Müşerref" sesleri yükseliyordu. Genel seçimin ertelenmesi de gündeme geldi. Amerikan ABC televizyonu, El Kaide'nin Afganistan'daki liderlerinden Mustafa Ebu el Yezid'in "Mücahitleri yenilgiye uğratmaya yemin içen ABD'nin en değerli varlığını yok ettik" diyerek saldırıyı üstlendiğini belirtti.

BM ACİL TOPLANDI: BM Güvenlik Konseyi, Pakistan'da, muhalefet lideri ve eski başbakanlardan Benazir Butto'ya suikastin ardından acil toplandı. Toplantının ardından yapılan açıklamada, Güvenlik Konseyi'nin, Butto ailesine, Pakistan halkına ve hükümetine başsağlığı dilediği belirtildi. Konsey, tüm Pakistanlılara itidal çağrısında bulunarak ülkede istikrarın korunmasına yardımcı olmalarını istedi.
Haberin fotoğrafları