kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Thatcher tuvalette kilitli kalmış!

Yeni Haber
Üzerindeki gizlilik kaldırılan İngiliz Devlet Arşivi belgelerine göre, "Demir Leydi" lakaplı eski Başbakan Margaret Thatcher, muhalefet lideri olduğu dönemde gittiği ABD'de tuvalette kilitli kalmış.

Belgeler, Tatcher'in 1977 yılında Houston'da kaldığı otelin tuvaletinde kapının bozuk olması yüzünden kilitli kaldığını ortaya koydu.Olayın diplomatik bir yazışmada yer aldığı belirtilen arşiv belgelerinde, Thatcher'in 5 günlük ABD ziyaretinden 18 ay sonra yapılan genel seçimlerde İşçi partili Callaghan iktidarını yenilgiye uğratıp, 10 yıllık iktidarına kavuştuğu ifade ediliyor.

Belgelerde, İngiliz diplomatların açıkça ifade etmemekle birlikte olayın sorumluluğunu Thatcher'in ağırlanması için Warwick otelini seçen
Amerikalı meslektaşlarına yükledikleri de belirtiliyor.

Bu arada arşivde yer alan bir başka belgede de Kremlin yönetiminin 1970'li yılların ortalarında, çıkabilecek bir nükleer savaş ihtimaline karşı İngiltere'ye sivil giysili ve düzgün İngilizce konuşabilen bir grup komando gönderme planı yaptığı öne sürülüyor. Belgeye göre, Kremlin bu komandoların nükleer savaş durumunda İngiltere'nin nükleer üslerinden radar üslerine kadar uzanan bir dizi tesisine saldırı düzenlemesini ve İngiltere'nin gücünü kırılmasını planlıyordu.

AA