kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mecidiyeköy'de bomba paniği

Yeni Haber
Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında etkisiz hale getirilen 3 kilogram A4 tipi bombanın, bir kişinin sırt çantasında olay yerine kadar geldiği, şahsı takip eden sivil ekiplerin üzerine atlayarak şahsı etkisiz hale getirdiği ortaya çıktı. Şahsın bombayı Mecidiyeköy Metro İstasyonu'nda patlatacağı öğrenildi.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün karşısında bulunan akbil dolum gişesinin yanında bomba bulunmasıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Bombanın 30 yaşlarında bir kişinin sırt çantasında olay yerine kadar geldiği, şahsı takip eden sivil ekiplerin üzerine atlayarak şahsı etkisiz hale getirdiği ortaya çıktı. Çantanın içerisinden 3 kilogram A4 tipi patlayıcı madde bulunduğu, şahsın bombayı Mecidiyeköy Metro İstasyonu'nda patlatacağı öğrenildi.

Olayın görgü tanığı olan Sami Çaylak isimli bir akbil dolum gişesi memuru, 30 yaşlarında bir kişinin akbil doldurmak için gişeye geldiğini söyledi. Çaylak, "5-6 sivil polis yakaladı. Üzerine çullandılar. Hemen alıp götürdüler. Akbil alacaktı. Çanta şahsın üzerindeydi. Polisler şahsı alınca çantayı sonradan gişenin yanına bıraktılar." diyerek olayı anlattı.

Başka bir görgü tanığı Şişli Belediyesi Temizlik İşçisi Hüseyin Bektaş ise, "Ben de yakınlarda yolu süpürüyordum. Polisler birden geldi. 'Boşaltın burayı, bomba var! ' diyerek bizi uzaklaştırdılar. Poşetin içinde iki tane kutu vardı." şeklinde konuştu.

Üzerinde sırt çantası bulunan 30 yaşlarında bir erkek, polis tarafından gözaltına alındı. Sırt çantasında patlayıcı madde olduğu ileri sürülen bu kişinin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. Polis minibüsünde yaklaşık 15 dakika incelenen bomba da, emniyet müdürlüğüne götürüldü. Polisin, konuya ilişkin soruşturması sürüyor.

Yakalanan kişinin kaldığı eve düzenlenen operasyonda da patlayıcı madde ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, polis, ''Mehmet Demirkaya'' adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan kişinin Yenibosna Zafer Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi Dalyan Sokak'taki bir binada kaldığını belirledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri eve operasyon düzenledi.

Evde yapılan aramada, ilk tespitlere göre, önemli miktarda patlayıcı madde ve patlayıcı düzeneği ele geçirildiği öğrenildi. Polisin buradaki çalışması sürüyor.

Bu arada, bölgede güvenlik çemberi oluşturan polis, sivillerin girişine izin vermiyor. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Yetkililer, konuya ilişkin Kuştepe ve başka bazı yerlerde de operasyonlar düzenlendiğini ve bazı kişilerin gözaltına alındığını ifade ettiler.

(AJANSLAR)