kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

PKK kampları yine bombalandı

Mürsel ACAY SABAH
Türk savaş uçaklarının dün de Kandil Dağı çevresindeki PKK'ya ait kampları vurduğu belirtildi. KYB'nin internet sitesi ve peşmerge sözcüsü öğlen saatlerinde iki bölgenin Türk jetlerince bombalandığını duyurdu İkinci harekât, 16 Aralık'taki operasyondan kurtulan PKK'lı teröristlerin sığındığı Çemço ve Zap bölgesine yapıldı. Türk jetleri ile helikopterleri dün de bölgede gözlem uçuşu yaptı ve PKK'nın zayiatı tespit edildi ..
Irak'ın kuzeyinde düzenlenen 16 Aralık'taki bombardımandan sonra sağ kalan teröristlerin kaçıp gizlendiği Çemço bölgesi ile teröristlerin Türkiye'ye geçiş noktası olarak kullandığı Zap kampının yerle bir edilmesinin ardından, bölgedeki hareketlilik sürüyor. KYB'nin resmi internet sitesi Pukmedia Kuzey Irak'taki iki PKK kampının bombalandığını duyurdu. Peşmerge sözcüsü Yaver de yine hava harekâtı yapıldığını açıkladı.

ÖĞLE SAATİNDE VURULDU
Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin sitesinde, son dakika olarak dün saat 16.51'de TSK'ya ait savaş uçaklarının yeniden PKK unsurlarına yönelik operasyon düzenlediği duyuruldu. Pukmedia sitesi, üç savaş uçağının Kandil yakınındaki Sawsekan ve Rewanduz kasabası yakınlarındaki Geliye Dindey vadisindeki PKK unsurlarına yönelik operasyon yaptığını bildirdi ancak detaylı bilgi vermedi. Ancak, operasyonun düzenlendiği bölgede sivil yerleşim birimlerinin bulunmadığı da ifade edildi. Irak'ın kuzeyindeki peşmergelerin bağlı olduğu bakanlığın sözcüsü Cabbar Yaver, Türk uçaklarının Kandil Dağı çevresini bombaladığını açıkladı. Yaver öğle saatlerinde keşif uçakları görüldükten sonra TSİ 14.00 sıralarında Laruh Dağı Sawsekan bölgesinin bombalandığını belirterek "Bombalama insna kaybına yol açmadı. Burası terk edilmiş bir bölgedir" dedi PKK ise Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Türk jetlerinin saldırısı sırasında kayıplarının olmadığını öne sürülerek "Saldırı geri püskürtülmüştür" denildi.

OPERASYONUN DETAYLARI
Önceki günkü operasyonun detayları da ortaya çıkmaya başladı. Önce ABD uçakları bölgede keşif uçuşları yaparak Çemço ve Zap bölgelerinde bulunan bin kadar teröristi belirledi. İstihbarat anında Türkiye tarafına bildirildi. Bölgeye giden Barzani'nin ayrılmasını bekleyen yaklaşık 20 Türk jeti, Diyarbakır ile Malatya'dan havalandı. Diyarbakır'dan kalkan jetler 480, Malatya'dan kalkan jetler de 640 kilometre yol kat ederek, saat 14.25 ile 15.00 arasında yaklaşık bin teröristin bulunduğu Çemço bölgesindeki kamplarla Zap kampına bomba yağdırdı. Ardından sağ kalanlarının toparlanıp kaçabilecekleri noktalar da 16.55 ile 17.10 saatleri arasında Hakkâri sınır şeridindeki topçu birlikleri tarafından obüs toplarıyla dövüldü. Böylece Türk Silahlı Kuvvetleri, 16 Aralık'taki Zap, Avaşin ve Hakurk kampları ile 90 kilometre içeride İran sınırında yer alan, terör örgütünün merkez karargâhının da bulunduğu Kandil operasyonundan sonra örgüte ikinci büyük darbeyi vurdu. Örgütün lojistik ve stratejik açıdan önemsediği uçaksavar bataryalarının bulunduğu mevzilerin de yerle bir edildiği hava taarruzunun, örgüt içerisinde moral bozukluğu yarattığı öğrenildi.

ZAYİAT TESPİTİ YAPILDI
Malatya Erhaç Hava Üssü'nden havalanan Türk jetleri dün öğleden sonra da yine Kuzey Irak semalarındaydı. Jetler önceki gün yapılan bombardımandan sonraki zayiatı belirlemek için önce Zap ve Çemço bölgelerinde çekim yaptı. Jetler daha sonra Kandil, Avaşin ve Hakurk bölgelerine yönelerek, buralardaki teröristlerin hareketlerini belirlemek üzere keşif uçuşu yaptı ve yaklaşık bir saatlik uçuşun ardından Malatya Erhaç Üssü'ne geri döndü.
Haberin fotoğrafları