kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül istedi, yardımlar Güneydoğu'ya yağdı

AA
Cumhurbaşkanı Gül'ün Kurban Bayramı'nda Doğu ve Güneydoğu'daki halka yardım yapılması çağrısı üzerine Kızılay 30 bin, Kimse Yok Mu 60 bin, Deniz Feneri 50 bin aileye kurban eti dağıttı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül istedi, yardımlar Güneydoğu'ya yağdı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kurban Bayramı'nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yardım yapılması yönündeki çağrısı üzerine Kızılay, Deniz Feneri, Kimse Yok Mu, Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH), Cansuyu ve İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği (IBS) gibi kuruluşlar yardımlarını bu bölgelere yönlendirdi.

* Kızılay: Ağrı, Bingöl ve Van'daki Et ve Balık Kurumu kombinalarında yaklaşık 30 bin kişiden aldığı vekaletle, 4 bin büyükbaş hayvan kesti. Bölgeye yardım için hayvanlar yöredeki besicilerden alınırken, başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere yurt genelinde 250 bin ihtiyaç sahibi aileye kavurma dağıtılmasına karar verildi. Arife günü bölgede yoksul ailelere gıda ve kıyafet yardımı da yapıldı.

* Kimse Yok Mu Derneği: Kesilen 16 bin 478 kurbanın eti Diyarbakır, Siirt, Batman, Van, Şanlıurfa, Mardin, Kars, Şırnak ve Hakkâri'de 100 bin aileye dağıtıldı. Dernek Başkanı Mehmet Özkara, aralarında Atlasjet Havayolları, Aytuğ çorapları, Rodi Jeans ve Güllüoğlu baklavalarının sahiplerinin de bulunduğu 5 bin işadamı ile bölgeye giderek, ihtiyaç sahiplerine 100'er YTL bayram harçlığı dağıttıklarını anlattı.

* Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği (IBS): Şırnak, Erzurum ve Van'da 10 bin aileye yardımda bulunuldu.

BAYRAM HARÇLIĞI

* Deniz Feneri Derneği:
Van, Diyarbakır ve Erzincan başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 50 bin aileye kurban eti ve 50'şer YTL bayram harçlığı dağıtıldı.

* Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH): Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere 57 ilde ve 111 ülkede, 50 bin kurban hissesini yoksullara dağıttı ve onbinlerce aileye nakdi bağış yaptı.

* Cansuyu Derneği: Türkiye başta olmak üzere 26 ülkede yaklaşık 30 bin vatandaştan aldığı vekaletle kurban kestirerek yoksul insanlara dağıttı.