kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık

Yayın politikasına dokunmayacağız

Çalık Grubu, dün gerçekleşen Sabah-atv ihalesinin ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, ihalenin tamamen ticari olarak değerlendirildiği belirtilerek, "Grubumuzun medya üzerinde herhangi siyasi yetki kullanmak, vesaire gibi düşüncesi söz konusu olmamıştır" denildi.

Ağır sorumluluğumuz var
Gruptan yapılan açıklamada, atv ve Sabah'ın yıllardır sergilemiş olduğu sorumlu yayıncılık çizgisi ve yayın politikası ile Türk kamuoyunun beğeni ve takdirini kazandığı, pek çok yeniliğe ve ilke imza atarak sektöre önemli katkılar sağladığı ve Türk medyasının iki önemli markası haline geldiği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı: "atv ve Sabah, kamunun haber alma ve bilgi edinme özgürlüğünün en önemli taşıyıcılarından biri olmuştur. Çalık Grubu olarak, medya sektörünün diğer sektörlerden farklılığının ve bu sektörde yer almanın gerektirdiği ağır ve ciddi sorumlulukların bilincindeyiz. Medya sektöründe yer almanın, bir ticari faaliyette bulunmanın ötesinde bir kamusal sorumluluğu beraberinde getirdiğini çok iyi biliyoruz. atv ve Sabah'ın bugüne kadar sürdürdüğü yayıncılık anlayışını devam ettireceğimizin, sorumlu ve etik yayıncılığa önem vereceğimizin altını çizmek istiyoruz. Çalık Grubu olarak, medya sektörüne adım atarken atv ve Sabah markalarına ve bu markayı oluşturan, yaşatan ve geliştiren en önemli güç olan yetişmiş insan unsuruna, bu yayınların entelektüel varlığına, yani çalışanlarına önem vereceğiz.'' Sabah ve atv'nin medya sektöründe birer marka haline gelmesini sağlayan temel yayın çizgilerinin değişmeden devam edeceğinin vurgulandığı açıklamada, şu noktalara dikkat çekildi:

İyi bir çalışma sergiledik
"Hedefimiz atv ve Sabah'ı daha beğenilen, bölgesel ve küresel boyutta daha da etkili kurumlar haline getirmek, marka değerlerini daha da yükseltmektir. Biz Çalık Grubu olarak ticari bir grubuz. Bunun dışındaki tartışmalar hangi mecrada devam ediyorsa muhatapları da onlardır. Biz kendi işimize baktık. İyi bir çalışma sergiledik. Diğer katılımcıların kendi inisiyatifleridir. Grubumuz, bunu tamamen ticari olarak değerlendirmiş ve medya üzerinde herhangi bir siyasi yetki kullanmak vesaire gibi düşüncesi söz konusu olmamıştır. Bizim hassasiyetimiz bu yöndedir.''