kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teziç: Mason olsam söylerim

Yeni Haber
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erdoğan Teziç, kendisinden sonra gelecek başkanı yönlendirme durumunda olmadığını söyledi.

YÖK Başkanlığı'nda basına veda toplantısı düzenleyen YÖK Başkanı Teziç, kendisinden sonra gelecek başkanın nitelikleri ne olmalı şeklindeki soruyu cevaplandırdı. Teziç, ''Benden sonra gelecek başkan arkadaşıma yön vermem. Herkesin bir tarzı vardır. Ben görev yaptığım sürede yetki sınırları içinde kalmaya özen gösterdim. Yetkimi aşmamaya çalıştım. Aşmadım da. Görevimi Anayasa sınırları dahilinde yaptım'' şeklinde konuştu.

Basında yer alan ''Mason'' iddiaları hakkında ise Teziç, ''Mason olsam söylerim, iddia eden kanıtlasın'' dedi. Görev yaptığı sürede ''Yürütme kurulu'' oluşturmamakla suçlanan Teziç, ''Yürütme kurulu oluşturmadık. Genel kurulla çalıştık'' diyerek kendisini ve yardımcılarını savundu.
Gazetecilerin, ''emeklilik döneminde ne yapacaksınız, üniversitede ders verecek misiniz'' sorusuna Teziç, üniversiteye tekrar dönmeyi uygun bulmadığını, yazı yazmayı düşündüğünü dile gedirdi.

CİHAN