kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Ben şehit anasıyım yıkılmam kuzum"

Yeni Haber
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havan mermisinin patlaması sonucu şehit düşen Piyade Er Hüseyin Varol'un cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ta gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Cenaze töreninde şehidin yakınları fenalık geçirdi. Ayakta durmak güçlük çeken şehidin annesi Ülger Varol "Ben şehit anasıyım yıkılmam kuzum" diyerek metanetini korumaya çalıştı.

Şehit Varol için Ulu Camii'de cenaze töreni düzenlendi. Şehidin İstanbul'daki ve memleketi Kahramanmaraş'taki akrabalarının sinir krizleri geçirdiği törende gözyaşları sel oldu.

Cami avlusunda hazır bulunan sağlık ekipleri fenalaşan şehit yakınlarını ambulansla hastaneye götürdü.

Ekiplerin fenalaştıkları için sürekli müdahalede bulundukları yakınlar şehidin fotoğraflarına sarılarak ağladı.

Anne Ülger Varol'un da tören sırasında ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Öğle namazının kılınmasının ardından başlayan cenaze töreninde şehidin öz geçmişi okundu ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına konuşma yapıldı.

Konuşmanın ardından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı askerlerin omzunda cenaze aracına götürüldü.

Cenaze de ayrıca bir grup tarafından bölücü örgüt PKK aleyhine sloganlar atıldı. Şehit Varol'un cenazesi daha sonra Şeyh Adil Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kahramanmaraşlı Şehit Varol'un cenazesine Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Garnizon Komutanı İzzet Ocak, İl Jandarma Komutanı Ernail Keleş, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, KMTSO Başkanı Mehmet Balduk, KTB Başkanı Mahmut Arıkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CİHAN