kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AB'ye Kandil trafiği sitemi

Bülent AYDEMİR ANKARA
Başbakan Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkelerinde terör örgütü PKK'nın destek ve yandaş bulmasına AB ülkelerinde yayınlanan True dergisine verdiği mülakatta tepki gösterdi ve önemli bir tespitte bulundu: "Terör örgütü liderleri AB üyesi ülkelerde mahkemeye çıkarılıyor, 'tutuksuz yargılansın' kararının ardından başka bir ülkeden uçağa bindirilip Kandil'e gönderiliyor." Erdoğan, True dergisine yaptığı açıklamada, terörizmle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi. Erdoğan'ın mesajlarından bazı çarpıcı bölümler şöyle:

PKK'LI TRAFİĞİ: Terör örgütünün en büyük desteği AB'deki veya AB üyesi ülkelerdeki yandaşlarından aldığını, bu ülkelerde bunlara yataklık yapanlara parasal destek verenlerin olduğunu görüyoruz. Terör örgütü liderlerinin AB üyesi ülkelerde mahkemeye çıkıp, mahkemeden 'tutuksuz yargılanmasına' diye kararın çıkması, ardından o ülkeden bir başka ülkeye geçip ondan sonra da uçağa bindirilip Kandil Dağları'na gönderilmesi düşündürücüdür.

'TESLİM EDİN' MESAJI: Aslında bunların teslim edilmesi gereken yer Türkiye'dir. Bu şahısların bazıları kırmızı bültenle aranmaktadır. Buna rağmen bu adımların atılmayışı, gerçekten terörle mücadele konusunda düşündürücüdür.