kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Önce parmak izi sonra vize

Ceren Akdağ
İngiltere, UKvisas tarafından vize başvurusuna biyometrik veri alımı-dijital fotoğraf ve parmak izi sürecini Türkiye'de uygulamaya sokuyor. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Baird, uygulamanın vize sistemini suiistimal etmeye çalışanlara yönelik olduğunu, turistlerin İngiltere'de daha rahat olabilmesi için çalıştıklarını belirterek "Kötü adamlar dışarıda kalacak. Güvenlik üst sevide olacak. Kişiler terörden daha iyi korunacak" diye konuştu. Ülkelerin terörün artmasıyla bağlantı olarak parmak izi sistemine yönelmesinin kanunen hâlâ tartışıldığı dönemde biyometrik veri alımını yaygınlaştırmayı planlayan İngiltere, verileri 10 yıla kadar saklama yetkisine sahip.

SİSTEMİN DETAYLARI

*
UKvisa'nın ticari ortağı WorldBrige Ankara ve İstanbul'da Vize Başvuru Merkezlerini yönetecek. İşlemler için ücret alınmayacak.

* Başvurularını ve vize işlemlerini on-line yapanlar Bursa, Gaziantep ve İzmir'de bulunan Micro Vize Başvuru Merkezlerine veya Büyükelçilik, Konsolosluğa gidecek.

* Başvurular şahsen gerçekleştirilmek zorunda. Tüm parmakların izi dijital sistemle kayda alınacak. Parmaklarda sorun olanlar (eksik veya kına gibi) kayda geçirilecek.

* Dijital fotoğrafta yüz açık olacak.

* Daha fazla bilgi için www.visainfoservices. com adresine bakılabilir.