kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın, Lefkoşa'nın en popüler caddesi olan Dereboyu'nda yaptığı Gloria Jean's Coffees açılışına DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da katıldı.

Kahvenin hatırına bile hoşgörü yok

ANKARA
Gloria Jean's Coffees, orijinal ismini koruyarak Lefkoşa'da şube açtı. KKTC Başbakanı Soyer, Rumların bağnaz bir tutumla, uluslararası markaların K.Kıbrıs'a yatırım yapmasını engellemeye çalıştığını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kahvenin hatırına bile hoşgörü yok
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uygulanan ambargoda ilk delik dün oluştu. Gloria Jean's Coffees, orijinal ismini koruyarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde şube açtı. Açılışı katılan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat "BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un söylediği gibi Kıbrıslı Türkler'in artık bir an önce izolasyonlardan kurtulması gerekiyor" dedi ve izolasyonların kalkmasının, Kıbrıslı Türkler'in dünyayla bütünleşmesinin, Kıbrıs sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasına katkıda bulunacağını dile getirdi. KKTC, kurulduğu 1983 yılından beri her alanda ambargoyla karşı karşıya. Kıbrıs sorunun çözümüne dönük olarak referanduma sunulan "ANNAN Planı" çerçevesinde KKTC'ye yönelik ambargoların kaldırılması gündeme gelmiş ancak bu daha sonra uygulanmamıştı. Rumların ekonomik alandaki ambargoları nedeniyle hiçbir uluslararası şirket ülkede şube açmaya yanaşmıyordu. Bazı uluslararası şirketler, özel isimler yaratarak KKTC'de faaliyet gösteriyordu.

'SEVİNÇLE KARŞILIYORUM'
Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Talat, "Atılan bu adımın bizim için çok önemli barışçıl bir yanı vardır. Bir yandan Kıbrıslı Türkler'i dünyayla buluştururken, öte yandan da izolasyonu bir nebze olsun kaldırarak Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunuyor, bu anlayışla ben de Kıbrıs Türk halkının cumhurbaşkanı olarak böyle bir yatırımı sevinçle karşılıyorum" dedi. Gloria Jean's Coffees Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan Sorumlu Bölge Geliştirme Direktörü Andrew Mac Liston ise doğru insanlarla çalışmanın kendileri için önemli olduğunu belirterek, bu halkanın faaliyete geçmesinde aracılık yapan Kaner grubuna teşekkür etti.

'MÜCADELEYE DEVAM'
KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Rum kesiminin inanılmaz bir bağnazlıkla uluslararası markaların Kuzey Kıbrıs'a yatırım yapmasını engellemeye çalıştıklarını söyledi. Rumların, daha önce de yürüttükleri kampanyalarla dünyanın en önemli fast food zincirlerinden birinin Kuzey Kıbrıs'ta şube açmasını engellediklerini hatırlatan Soyer, "Rumların içeceğimiz kahveye bile tahammülleri yok" dedi. Önümüzdeki dönemde başka uluslararası firmaların da Kuzey Kıbrıs'a yatırım yapacaklarını söyleyen Soyer, Rum tarafını kabul edilemez bağnazlığıyla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

RUMLARDAN TEHDİT
Dünyanın 28 ülkesinde 780'i aşkın noktada şubeleri bulunan kahve dükkanları zinciri Gloria Jean's Coffees, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'nın en popüler caddesinde faaliyetine başladı. KKTC'deki bu ilk halka ülkenin önde gelen şirketlerinden olan Kaner grubu aracılığıyla faaliyete geçti. Gloria Jean's Coffees KKTC Genel Müdürü Tayfun Tahmas ise Gloria Jean's 'in KKTC'de şube açacağını duyan Rumların, "Kuzey'deki devlet yasadışıdır" iddiasıyla şirketi tehdit ettiğini ve operasyonu engellemek için çaba sarfettiğini söyledi.