kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DTP'li Sakık: PKK ülkenin gerçeği 'Hayır' mı diyelim

TRT'de Kürtçe yayının yarım saat olmasını eleştiren Sakık'ın PKK ile ilgili sözleri gerginlik yarattı. AKP'liler Sakık'ın sözlerine tepki gösterdi..
Meclis Genel Kurulu'nda, RTÜK, Cumhurbaşkanı, Sayıştay ve Anayasa Mahkemesi bütçeleri ele alındı. Görüşmeler sırasında söz alan DTP'li Sırrı Sakık, TRT'de yaklaşık 3 yıl önce günde yarım saatlik Kürtçe yayını yapılmaya başlandığını belirtti ve "Kürtçe yayın yapıldığı için ne ülke bölündü ne parçalandı. Anadili Kürtçe olan 15-20 milyon, kendini yarım saatte nasıl ifade edebilir?" dedi.

'YARIM SAAT KÜRTÇE OLMAZ'
Sakık, "Hani birlikte bu ülkeyi kurmuştuk. Kardeşler arasında bir kardeşin 100 televizyonu, bir kardeşin yarım saatlik televizyonu olmamalı" diye konuştu. Sakık, şöyle devam etti: "Üniter yapıya saygılıyız, ancak tek millete asla, asla. Başbakan, 75 Kürt milletvekili olduğunu söylüyor. Uçakta aklına Kürtler geliyor. Burada siz niye hatırlamıyorsunuz? Kürt milletvekilleri niye konuşmuyor? PKK, bu ülkenin bir gerçeği; hayır mı diyelim?" AK Partililer, "Tabii ki 'hayır' diyeceksin" diye laf atarak Sakık'ın konuşmasını kesti. Bunun üzerine Sakık, "Amerika'da Bush ile baş başa PKK konuşuyorsanız, burada da konuşalım. Silahsızlaştırmak, silahı susturmak bizim boynumuzun borcudur" diyerek sözlerini tamamladı. ANKARA