kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gencecik Ayşegül'ün ani ölümü

Yeni Haber
Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü'nden yeni mezun olan ve master yaparak çalıştığı sektörde üst düzey yönetici olmayı hedefleyen 22 yaşındaki genç kız, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Genç kızın ani ölümü ailesini yasa boğdu.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra mutfak araçları üreten bir firmada işe başlayan Ayşegül Uçar (22), göğüs ağrısı, mide sorunu ve üşütme şikayetiyle bir sağlık ocağına götürüldü. Sağlık ocağında strese bağlı gerginlik olabileceği düşüncesiyle Uçar'a kalp gevşetici hap verildi. Ardından eve dönen Ayşegül Uçar, 2 gün sonra yeniden rahatsızlandı. Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ayşegül Uçar'ın burada yapılan kontrollerde genç kızın kalp krizi geçirdiği tespit edilince hemen Yüksek İhtisas Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne sevki yapıldı. Yoğun bakıma alınan genç kız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 2 gün sonra hayatını kaybetti. aşamını yitirdi. Ayşegül'ün ani ölümü ailesini ve sevenlerini yasa boğdu.

Kızının master yaparak çalıştığı sektörde üst düzey yönetici olmayı hedeflediğini anlatan acılı baba Özcan uçar; "Sağlık ocağından eve döndükten itibaren 2 gün süreyle her şey güzel geçti. Daha sonra yeniden rahatsızlandı ve kusmaya başladı. Kusmalar artınca Bursa Devlet Hastanesine götürdük.

Orada bir gece geçirdi. Buradan Yüksek İhtisas Hastanesine sevk edildi. Kızım, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kalp kaslarında iltihaplanma olduğunu söyleyen doktorlar, kızımı yaşatmak için ellerinden geleni yaptılar. Çevresine hep pozitif enerji veren kızım, girdiği her ortamda dikkatleri hemen üzerine çekerdi. Çok olumlu ve neşeli bir insandı. Sanki öleceğini anlamış gibi, kısa süre önce sevdikleriyle çok sayıda fotoğraf çektirmişti." dedi.

CİHAN