kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Banliyölerdeki olaylar kabul edilemez

Yeni Haber
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, başkent Paris'in banliyölerde yaşanan şiddet olaylarını "kabul edilemez" olarak niteledi. Sarkozy, polise ateş eden kişilerin de adalete teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Şiddet olaylarında yaralanan bir polisi, hasta yatağında ziyaret eden Sarkozy, "Olanlar kabul edilemez." dedi. Sarkozy, polise ateş edenlerin bulunup yargılanacağını söyledi.

Geçen Pazar akşamı iki göçmen genç motorsikletle aşırı hız yaparken bir polis aracına çarpmıştı. Kaza sonucu 15 ve 16 yaşındaki iki genç hayatını kaybetti. Gençlerin ölmesi ardından banliyölerde, 2005'teki isyana benzer bir şekilde şiddet olayları başgösterdi. Gençlerin ölmesinin "üzücü" olduğunu belirten Sarkozy, "Polise ateş etmenin, bu ölümlü kaza ile alakası yok." dedi. Sarkozy, güvenlik toplantısına katılmadan önce Villiers-le-Bel Belediye Başkanı ile Ölen gençlerin ailelerini ziyaret etti.

DURUM SAKİN

İçişleri Bakanı Michele Alliot-Marie, genel durumun "sakin" olarak niteledi. Buna rağmen Bakan Alliot-Marie, bölgedeki polis sayısının yüksek tutulacağını da belirtti. Alliot-Marie, geceki olaylarda 39 kişinin tutuklandığını söyledi.