kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dolandırıcılığın da böylesi!

Yeni Haber
Amerikalı uçak üreticisi bir firmanın Almanya distribütörü olan şirket belki bugüne kadarki en ilginç uçak siparişini aldı.

Çünkü siparişi veren müşteri, evsiz ve aynı zamanda cebinde beş kuruş parası olmayan biri olduğu halde 47 milyon Euro'luk üç adet uçak siparişi vermişti.

55 yaşındaki Avusturyalı bir kişi 2007'nin Haziran ayında Amerikalı bir uçak firmasının distribütörlüğünü yapan Alman firmasını ziyaret ederek kendisini havaalanı operatörü olarak tanıttı. Uçak satın almak istediğini söyleyen bu kişiye inanan Alman firması, siparişleri kabul etti ancak uçaklar meteliksiz adama bir türlü teslim edilemedi. Çünkü adamın uçakları koyacak yeri yoktu. Meteliksiz müşterisi, ilk görüşme sonrası yapılan yazışmalarda uçakların nereye teslim edileceği sorusuna cevap veremeyince yakayı ele verdi.

Avusturya'nın Steiermark Eyaleti'nde yaşayan bu ilginç müşteri, verdiği 47 milyon Euro'luk uçak siparişinden dolayı cezaevine gönderildi.

Steiermarklı dolandırıcının ayrıca Loipersdorf, Bad Tatzmannsdorf ve Stegersbach'taki termal otellerde para ödemeden de kaldığı ve gelir desteği almak üzereyken polis tarafından yakalandığı bildirildi.