kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Binbir Surat' yakalandı

Yeni Haber
İzmir'de binbir surat olarak tanınan dolandırıcı M.E. (48), Basmane Oteller Sokağı'nda otelci kılığına giren Huzur Timleri tarafından yakalandı.

İzmir'in çeşitli semtlerindeki beş ayrı bankayı ve bir TEDAŞ veznesini kendisini çeşitli firmaların sahibi olarak tanıtıp, güven kazandıktan sonra dolandıran ve çok sayıda sahte kimlik kullanan M.E., kılıktan kılığa giren Huzur Timleri'nin elinden kaçamadı.

Çok sayıda sabıkası olduğu öğrenilen dolandırıcı M.E., iddiaya göre yaklaşık iki aydır İzmir'in Çankaya semtindeki bazı bankalara kırtasiye malzemesi, bazı bankalara ise pizza dağıtarak, kendisinin pizza ve kırtasiye firmaları sahibi olduğunu söyledi.

Bu şekilde banka personeli ve yöneticileriyle samimiyet kuran M.E., 5 ayrı bankadan kredi çekti. Bankalardan yüklü miktarda kredi çeken M.E., Çankaya'daki bir TEDAŞ veznesini de kendisini bir unlu mamuller firması sahibi işadamı olarak tanıtarak dolandırdı. İşyerinde bozuk paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek farklı zamanlarda toplam 4 bin YTL alan M.E., bu paraları da geri ödemedi.

Bankalardan çektiği krediler ile TEDAŞ veznesinden aldığı paraları geri ödemeyen M.E.'nin hareketlerinden şüphelenen görevlilerin şikayetleri üzerine Huzur Timleri harekete geçti. Çok sayıda sahte kimlik kullandığı ve sürekli kılık değiştirdiği tespit edilen M.E.'nin Basmane Oteller Sokağı'nda kaldığını belirleyen Huzur Timleri, bu civarda otelci kılığına girerek günlerce pusu kurdu. Dün akşam saatlerinde Oteller Sokağı'nda gezerken otelci kılığındaki Huzur Timleri tarafından yakalanan M.E., gözaltına alındı. Zanlının bugün adliyeye sevk edileceği öğrenilirken hakkındaki suçlamaları kabul etmediği kaydedildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

CİHAN