kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankaralılar en çok neden şikayetçi?

Yeni Haber
Başkentlilerin, Ankara Büyükşehir Belediyesine ulaştırdığı şikayetlerin önemli kısmını, ASKİ ve EGO genel müdürlüklerinin hizmet alanındaki çalışmalarda yaşanan sıkıntılar oluşturuyor.

AA muhabirinin, vatandaşların belediye ile ilgili şikayetlerini ilettikleri ''ALO-153 Mavi Masa'' yetkililerinden aldığı bilgiye göre, telefonla günde ortalama 500 başvurunun yapıldığı Mavi Masa'ya, bu yıl Ekim ayına kadar yüzbine yakın istek ve şikayet iletildi. Su kesintilerinin yapıldığı 1-3 Ağustos günleri arasında ALO 153 hattına ikibuçuk milyon çağrı geldi.

Ankaralılar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ASKİ ve EGO genel müdürlükleri başta olmak üzere en çok Fen İşleri, Çevre Koruma ve Sağlık daire başkanlıklarının sorumluluğundaki aksaklıklardan şikayet ediyor.ASKİ'ye yönelik şikayetler arasında ön sıraları, su kesintileri ve Kızılırmak suyunun kalitesi oluştururken, yüksek fatura bedelleri de
değişmeyen şikayet konuları arasında yer alıyor. Kaçak su kullanımı da önemli bir başka şikayet konusu.

Doğal gaz talebi, otobüs yetersizliği, duraklarda oluşan uzun kuyruklar, özel halk otobüslerinin fazla yolcu alması, aşırı hız yapmaları, otobüslerin havalandırma-ısıtma sistemlerinin yetersiz kalması ve servisten kaldırılan yeşil ve çift katlı otobüslerin yerine alternatiflerin konulmaması da vatandaşların EGO'yla ilgili rahatsız olduğu sorunlardan.

Ankaralılar, kent merkezlerindeki bazı kaldırımların eski ve bozuk olması, asfalt yollardaki kasisler ile yol işaretlemelerinin yetersizliği, yoldan alçakta ya da yüksekte kalan rögar kapakları, tıkanan kanalizasyonlar ve yağışlı havalarda kanalizasyon altyapısının yetersiz kalmasından da şikayet ediyor.

Ayrıca, atıklar ve kanalizasyon suları nedeniyle kirlenen Ankara Çayı'nın hala ıslah edilmemesi nedeniyle Atatürk Orman Çiftliği, toptancı hali civarında yaşayanlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

ÇÖP VE BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU

Vatandaşlar, Çevre Koruma Daire Başkanlığıyla ilgili genelde park ve bahçelerin bakımı, çevre temizliği ve düzenlemeleri, ağaç budamaları konularında talep ve şikayetlerini iletirken, Sağlık Daire Başkanlığının
başıboş köpeklerle yeterince ilgilenmediğinden dert yanıyor.

Vatandaşlar, Sağlık Daire Başkanlığından ayrıca, mezarlıkların bakımına ve cenaze hizmetlerinin iyileştirilmesine özen gösterilmesini istiyor.Öte yandan, Çankaya sınırlarında bulunan kent merkezleri başta olmak üzere, kent genelindeki ana caddelere güvenlik nedeniyle çöp kutularının konulmaması da eleştirilere konu oluyor.

Vatandaşlar, ilçe belediyeleriyle ilgili de en çok çöplerin zamanında toplanmaması, toplanırken pis suların çevreye yayılması, bunun kötü koku ve görüntüye yol açmasından yakınıyor.

Dilenciler, kaldırımların bazı dükkan sahipleri, seyyar satıcılar ve otomobiller tarafından işgal edilmesiyle ilgili şikayetler de zaman zaman iletiliyor.

KIŞ AYLARINDAKİ ŞİKAYETLER

Başkentte yaşayanların, Mavi Masa'ya belediyeyle ilgili istek ve şikayetler mevsimlere göre de farklılaşıyor.

Baharda, çevre temizliği, park ve bahçelerin bakımı, ağaç budamaları ön plana çıkarken yaz aylarında, su kesintisi, otobüslerin klimalarının yetersiz olması, kış aylarında ise yol ve kaldırımlardaki kar ve buzlanmalar, doğal gaz şikayetleri, kömür ve hava kirliliği konularındaki başvurular yoğunlaşıyor.

AA