kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Borsada Telekom arızası

Yeni Haber
Türk Telekom kablolarının kopması nedeniyle işlem yapılamayan İMKB Bileşik Endeksi, saatler sonra arızanın giderilmesiyle açıldı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) Telekom arızası nedeniyle zamanında yapılamayan Birinci Seans saat 14.30'da başladı.
İMKB Bileşik Endeksi Birinci seansta, dünkü ikinci seans kapanışına göre
839,89 puan artarak 52.292,21 puan seviyesinde açıldı.

Avrupa borsalarının toparlanması ardından ABD'de mali sektör hisselerine gelen alımlar ve ABD Merkez Bankası'nın 11 Aralık'taki toplantısında yeni bir faiz indirimi yapacağı beklentisiyle yurtdışındaki hareketleri izleyen İMKB-100 endeksi de günü yüzde 3.19 artışla kapattı.

Orion Yatırım Araştırma Direktörü Muhittin Küley, "Önce Avrupa olumlu başladı; bazı analistlerin UBS ve British Airways hisselerinde alım önermesiyle yukarı hareket başladı. ABD'de de Citigroup'un Bank of America ile birleşme teklifi alması orada mali sektör hisselerine alım getirdi. Bunlara Fed'in yeni bir faiz indirimine gitme beklentisi de eklenince burası da yükseldi" dedi.

Fed Başkan Yardımcısı Donald Kohn bugünkü açıklamasında finans piyasalarının daha temkinli olduğunu, kredi kayıplarının beklentilerin üzerinde olduğunu ve konut piyasasında henüz dip noktanın görülmediğini söyledi. Kohn'un bu açıklamaları Fed'in piyasaları desteklemek üzere 11 Aralık'taki toplantısında yeniden faiz indirimine gideceği yolunda yorumlandı.

Küley, liranın düne göre dolar karşısında değer kazanmasının da İMKB'yi desteklediğini söyledi.

Teknik bir arıza nedeniyle seansın 14:30-17:30 arasında yapıldığı hisse senetleri piyasasında İMKB-100 endeksi günü yüzde 3.19 ya da 1,641.85 puan artışla 53,094.17 puandan kapattı.İşlem hacmi ise 1.09 milyar YTL olarak gerçekleşti.

AJANSLAR