kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
72 YAŞINDA HANIMAĞA Çete kurup çocuklara hırsızlık ve gasp yaptırdığı ileri sürülen 72 yaşındaki Mükerrem Kemendi’nin 48 suçtan sabıkası bulunuyor.

Hanımağa için 557 yıl istendi

Veli SARIBOĞA-SABAH
Hacıhüsrev'de gözaltına alınan 3 kadının çete kurarak, çocuklara hırsızlık yaptırdığı belirtildi..
Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi'ne 2 helikopter ve bin kişilik polis ekibiyle gerçekleştirilen, 252 kişinin gözaltına alındığı "Demiryumruk" operasyonu soruşturması tamamlandı. Savcılık 103 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verirken 76'sının dosyalarını 'çocuk yaşta oldukları' gerekçesiyle Çocuk Mahkemesi'ne gönderdi. 29'u tutuklu 72 şüpheli hakkında ise özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca dava açıldı. Savcılık, 72 yaşındaki Mükerrem Kemendi ile diğer 3 kadın liderin 557'şer yıla kadar hapsini istedi.

ÖZEL EĞİTİM VERİLDİ İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianamede, Mükerrem Kemendi ve Mükerrem Çapalar'ın liderlik yaptığı çetenin, yaşı küçük çocuklara özel yöntemlerle eğitilerek, gasp ve hırsızlık yaptırdığı anlatıldı. Çete liderlerinin, hırsızlık ve gasp yaparak otomobil, beyaz eşya ve gayrimenkul aldıkları vurgulanan iddianamede; şüphelilerin halk arasında Hacıhüsrev olarak bilinen İstiklal Mahallesi'nde oturduğu, geçimlerini de gasp ve hırsızlık yaparak sağladığı ifade edildi. İddianamede, şüphelilerin birçok suçtan sabıkalı olduğu, grupta yaşları ilerleyen kişilerin ise örgütün liderliğini üstlendiği belirtildi.