kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Akşam yemeği için bir araya gelen Gül ve Charles, eşleri Hayrunisa Gül ve Düşes Camilla ile birlikte poz verdi.

Diana'nın evinde aşk tazelediler

Duygu GÜVENÇ İlker Çoban - Murat Şahin / SABAH
İngiltere Veliaht Prensi Charles ve eşi Camilla, Efeslilerin "Diana" diye seslendiği tanrıça Artemis'in mekânında el ele dolaştı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Diana'nın evinde aşk tazelediler
İlk eşi Prenses Diana'nın olaylı ölümünün ardından Prens Charles dün Helenistik çağın tanrıçası Diana'nın mekânı Efes'e eşi Cornwall Düşesi Camilla ile gitti. Charles ve eşi milattan önce yapılan ve bugün protokol yolu olarak kullanılan güzergâhtan girerek önce antik tiyatroyu dolaştı. Kütüphaneden inerken merdivende Prens Charles, eşi Camilla'nın elinden tuttu. Çift, antik şehri gezerken bir an olsun birbirlerinden ayrılmadı. Charles, daha sonra Efes Kütüphanesi'ne gitti. Prens ve Düşes kütüphanede yörenin zeybek oyununu Selçuk Belediyesi halk oyunları ekibinden izledi. Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, Efes'i tanıtan bir kitabı Charles'a verirken, eşi Sevil İnci de lilyumdan oluşan çiçek demetini Düşes'e sundu. En ilginç hediye ise Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür'den geldi. Ülgür, Artemis'in lazer kullanılarak yapılmış bir minyatürünü Charles'a kütüphanenin önünde sundu.

GÜL, AKŞAM YEMEĞİ VERDİ
Selçuk'tan Ören beldesine geçen Prens Charles, Oğuzcan Çiftliği'ni ziyaret ederek, organik tarımla ilgili incelemelerde bulundu. Daha sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne (İEÜ) geçen Charles'ı okul girişinde öğrenciler alkışlarla karşıladı. Prens burada Endüstriyel Tasarım ile Moda Tasarımı bölümlerini gezdi. Prens Charles ve beraberindekiler İzmir'den ayrılarak Ankara'ya geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prens Charles onuruna akşam yemeği verdi. Dışişleri Konutu'nda verilen yemek basına kapalı düzenlendi. Prens Charles ve eşi Camilla'nın bugün İstanbul'a geçerek, temaslarda bulunması bekleniyor.