kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Figen Altıner Oğuzhan Altıner

Cinnet mi, cinayet mi?

Kamil ATALAY ANTALYA
Antalya'da evlerinde bıçaklanmış halde ölü bulunan öğretmen anne ile 7 yaşındaki oğlunun cinnet kurbanı olduğu ihtimali ağırlık kazanıyor..
Antalya'nın Manavgat ilçesinde polis, 4 bıçak darbesiyle ölen öğretmenin cinnet getirip, oğlunu öldürdüğü ve intihar ettiği ihtimali üzerinde duruyor. Edebiyat öğretmeni Azmi Altıner (37) ve Türkçe öğretmeni Figen Altıner (33), mutlu yaşam sürüyorlardı. 7 yaşında Oğuzhan adında çocukları bulunan öğretmen çift, Bolu'dan 5 ay önce Manavgat'a tayin oldu.

ÖNCE 'CİNAYET' DENDİ
Figen Altıner, Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda, eşi ise Manavgat Lisesi'nde görev yapıyordu. Görünürde herşey güzel gidiyordu. Ancak önceki gün öğle tatilinde okuldan çıkıp yemek için evine giden Azmi Altıner, eşi ve oğlunu, kanlar içinde buldu. Neye uğradığını şaşıran Altıner'in ihbarıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri eve geldi. İlk etapta cinayet olduğu düşünülen olayda incelemelerin ardından cinnet ihtimali ağırlık kazandı. Kapıda zorlama yoktu, genç kadının cüzdanındaki paraları, evdeki ziynet eşyaları yerinde duruyordu. Olayda kullanıldığı belirlenen bıçakta ise Figen öğretmenin parmak izi tespit edildi. Evde bulunan notta ise "Allah'ım beni affet. Ben dayanamadım. Neler yaptım. Azmim, Oğuzhan'ı da almaya mecburdum" yazıyordu.

NOTTAKİ YAZI UYUŞUYOR
Nottaki yazı karakterinin, Figen öğretmenin yazısıyla uyuştuğu belirlendi. Küçük çocuğun karnından aldığı tek bıçak darbesiyle öldüğü, annenin ise karnında 4 bıçak darbesi tespit edilirken iki bileğinin de kesik olduğu belirlendi. 11 ay önce babasını kaybeden genç kadının, bir arkadaşına, "Bunalımdayım" dediği öğrenildi. Polis her şeye karşın cinayet ihtimalini değerlendiriyor.