kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Üniversite gitti, kurs geldi

AA
YÖK'ün onay vermediği Alfred Üniversitesi'nin faaliyetlerine tamamen son verdiğini saptayan İstanbul Valiliği, ilgili yere yabancı dil kursu ruhsatı verdi..
İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) başvurusu üzerine müfettişlerce yapılan incelemelerde, "Alfred Üniversitesi" ile ilgili herhangi bir ize rastlanmadığını, bu nedenlerle ilgili yere yabancı dil kursu olarak ruhsat verilmesinde sakınca görülmediğini bildirdi. Dinç, yaptığı açıklamada, YÖK'ün, İstanbul Valiliği'ne gönderdiği yazıda, "Mevzuata aykırı olarak Alfred Üniversitesi adı altında devam eden yasa dışı faaliyetlerin durdurulması konusunda gereğinin yapılmasını" istediğini hatırlattı. Dinç, YÖK'ün yazısından 2 gün sonra aynı adreste yabancı dil kursu açılması için İstanbul Valiliği'ne başvuru yapıldığını ifade etti. YÖK'ün bu yazısı üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 2 ilköğretim müfettişini yerinde inceleme yapmak üzere görevlendirdiğini belirtti. Bahsedilen binanın ön cephesinde bulunan "Alfred Üniversitesi" tabelasının müfettişler gitmeden kaldırılmış olduğunu ifade eden Dinç, üniversite ile ilgili en ufak belgeye rastlanmadığını, internet sitelerinin de kapalı olduğunun belirlendiğini kaydetti.

"RAPOR YÖK'E BİLDİRİLECEK"
Raporun YÖK'e de bildirileceğini vurgulayan Dinç, YÖK'ün izni olmadan, kanun çıkmadan üniversite açılamayacağını hatırlattı. Vali Yardımcısı Dinç şöyle konuştu: "YÖK farkına varmasaydı, kimse görmeseydi belki belli bir müddet üniversite adı altında devam edebilirlerdi. Yani tüketiciyi kandırmak şeklinde olabilirdi. Oradan verilecek diplomanın herhangi bir geçerliliği olmadığı halde üniversiteymiş gibi öğrenci kaydedip, ondan sonra 'Ne yapalım hükümet bize ruhsat vermedi' diyebilirlerdi."