kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cihaz, sitede yer alan 88 bin kitabın indirilmesine ve anlaşmalı gazete ile dergilerin okunmasına imkân tanıyor.

Kitabı indir ve oku

DIŞ HABERLER
Amazon.com alışveriş sitesi, bir dakikadan kısa sürede istenen kitabın indirilebileceği 'Kindle' isimli bir cihaz üretti. Cihaz sayesinde anlaşmalı gazeteler de okunabilecek..
Dünyanın en büyük perakende internet sitesi olan www.amazon.com, devrim niteliğindeki yepyeni bir kitap okuyucusu cihazıyla kullanıcıların karşısına çıktı. Önceki gün ABD'nin New York kentinde bir basın toplantısı düzenleyen internet sitesinin kurucusu Jeffrey Bezos, "Kindle" adı verilen cihaz için 3 yıldır çalıştıklarını belirterek, "Günümüzdeki kitapların da ötesine geçmek istedik" dedi. 238 gram ağırlığındaki Kindle, 6 inçlik ekranıyla kitapları okumayı sağlayacak. Daha önceki benzer sistemlerden en büyük farklarından biri ise yazının harflerini büyütülebilecek olması. Bunun yanısıra, güneş ışığı geldiğinde bile ekran parlamadan okumaya olanak sağlıyor. İnternete de cep telefonlarında kullanılan EVDO sistemiyle bağlanacak olan cihaz sayesinde, sitede yer alan 88 bin kitap indirilip okunabilecek. Sayfalara dipnotlar yazılabilecek.

DİPNOT DA YAZILABİLECEK
Bir dakikadan kısa bir sürede istenilen kitap cihaza indirilmiş olacak. Kindle sayesinde, anlaşma yapılan bazı gazete ve dergiler de izlenebilecek. Böylece gazete veya dergiler sitelerini yenilediklerinde, cihaza gelen bir mesaj sayesinde anında okunabilecek. Cihazın fiyatı ise 399 dolar.