kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Akın Öngör nasıl değişiyor?

Çevreye daha duyarlı hale gelen işadamlarından biri de Akın Öngör. Hayrettin Karaca ya da Nihat Gökyiğit kadar bu konuların içine girmiş değil, ancak yaşam tarzında ciddi değişikliklere giderek sözde değil özde çevre için çalıştığını göstermeye çalışıyor. Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) 10 yıl kadar önce Türkiye'de kurulmasına öncülük eden Öngör, Bodrum'daki evinde işleyerek tatlı su haline getirdiği deniz suyu kullanıyor. Akın Öngör, bahçesinde de açık değil damlama sulama yaparak, su tasarrufunda bulunuyor.
Öngör'ün bir de üzüm bağı var. Şarapçılığa soyunan Öngör, 8 yıldır bu bağda damlama sulama yapıyor ve kuyu suyu kullanıyor. Bir de bağda şu sıralar yapılmakta olan bir evi var. Ev de çevreci!

Toyota Lexus Hibrid
Evin, enerji planlaması özenle yapılmış. Rüzgar, güneş ve hidrojen karışımı bir sistemden faydalanılacak. Burada bir de rüzgar gülü yapılacak. Öngör'ün yaptıkları bununla da kalmıyor. Şu anda dizel bir arazi aracı kullanıyor ancak Toyota Genel Müdürü'yle görüşmüş. Yurtdışından siparişle Toyota Lexus hibrid otomobil almak için uğraşıyor.