kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"İstanbul'da gay başkana hazırlıklı olun"

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cohn Bendit: Eşcinsel bir İstanbul belediye başkanına hazır olmalısınız. Başörtü takmayanlar için de mücadele edilmeli..
Yeşiller Partisi Eş Başkanı Daniel Cohn Bendit, Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) Genel Merkezi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB üyelik sürecinden, başörtüsüne kadar pek çok konuda görüşlerini ifade etti. İşte Bendit'in görüşlerinden öne çıkanlar:

* "İlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın homoseksüel olabileceğine şimdiden kendinizi hazırlamalısınız. Şimdi bu sözlerime gülebilirsiniz ama 20 yıl önce Fransa'da boşanmış birinin Cumhurbaşkanı olması bile imkânsızdı."

* "Benim demokrasi anlayışıma göre, bir ülkede çok sayıda insan başörtüsü takıyorsa Cumhurbaşkanı'nın eşinin de takması gayet normal. Bu özgürlük için mücadele edebilirsiniz ama aynı zamanda başörtüsü takmayanlar için de mücadele etmelisiniz."

KAPATMA DAVASI HATA

*
"Önemli olan PKK'nın Kürt halkından ayrıştırılması meselesidir. Yargıtay'ın DTP hakkında ortaya attığı kapatma önerisi kesinlikle yanlıştır. Biz Kürtlerin parlamentoda demokratik olarak temsil edilmesini, tercih ederiz."

* "Şimdiki rüyam, Boğaziçi'nin güzelliklerinin de AB sınırları içinde yer alması. AB egemenliklerin paylaşıldığı bir organizasyon ve siz de egemenliklerinizi paylaşmaya hazır hale gelmelisiniz."

* "5 yaşımdayken ben anne babama '50 yıl sonra Almanya ve Fransa arasındaki sınır kalkacak ve her iki taraf da elini kolunu sallayarak asker kontrolü olmaksızın geçiş yapabilecek' desem herhalde benim deli olduğumu düşünürlerdi."