kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çetelere aman yok

EMNİYET, OPERASYONLARLA ÇETELERE GÖZ AÇTIRMIYOR..
1-Hileli akaryakıt tesisi kurdular
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen "Dönüşüm 41 Operasyonu"yla, Türkiye'de ilk kez kimyasal maddeleri kullanarak hileli motorin üreten bir çete çökertildi. Operasyonda Ataberk Kimya Limited Şirketi'nin sahibi Osman Taner ile 24 kişi gözaltına alındı. İzmit, Gebze, Yalova, Bursa ve İstanbul'a yapılan baskınlarda tonlarca hileli akaryakıt ele geçirildi. Çetenin kaçak ürettiği motorini normal fiyatı olan 2.5 YTL yerine 1.5 YTL'ye sattığı belirlendi. Osman Taner'in daha önceden de akaryakıt kaçakçılığından sabıkası olduğu belirlendi.

MOTORİN ÜRETİYORLARDI
Gözaltına alınan 25 şahısla birlikte Kocaeli'nde 5 tanker, 5 kamyon, 2 minibüs, 102 bin 454 kilogram akaryakıt, 60 bin 250 kilogram solvent, Bursa'da araç içinde 8 bin 800 kilogram kaçak ve karışımlı akaryakıt ele geçirildi. Ayrıca Gebze'de sözü geçen tesislerde 74 bin 980 kilogram akaryakıt, 24 bin 40 kilogram yağ, 14 bin kilogram sentetik tiner, 11 bin 200 kilogram madeni yağ, 48 bin kilogram fuel-oil ve 142 bin 910 kilogram geri dönüşüm yağı ele geçirildi. Çetenin yasal boşlukları fırsat bilerek ve maliyeti düşürerek çok kazanma peşinde olan karayolu ve nakliyat firmalarına mal sattığı belgelendi.

2-İlaçta 108 milyon dolarlık vurgun
Bozuk ilaçları yeniden kutulayarak piyasaya sürmek ve sağlık karnelerine ilaç yazdırarak parasını devletten aldığı iddiasıyla gözaltına alınanlar arasında yer alan 11 doktordan biri profesör çıktı. "İksir" adı verilen operasyon kapsamında 5 şehirde gözaltına alınan 74 kişi arasında 30 eczacı bulunuyor. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıklar bölümü doktorlarından Prof. A. Ş. D. ile 10 doktorun ilk sorguları tamamlandı. Doktorlardan 5'i serbest bırakıldı.

MATBAA BİLE KURDULAR
Çetenin depolarında 5 kamyon sahte ve kullanım süresi geçmiş ilaç ile çok miktarda sahte ilaç kutusu ele geçirildi. Çetenin kutu basımı için Küçükçekmece'de bir apartmanın bodrum katında matbaa kurduğu ortaya çıktı. Çetenin 3 yıl boyunca ayda 3 milyon dolara yakın vurgun yaptığı, yaklaşık 108 milyon dolar kazandığı belirlendi. SSK'nın ilaç vurgunundan bir yılda 12 milyar YTL kaybettiği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları