kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Esas nedeni İslam'mış

Muhabirden çarpıcı makale: Fransa Cumhurbaşkanı, iki AB lideriyle görüşmesinde "AB'de ne kadar fazla Müslüman olduğunu" vurguladı. Türkiye'nin AB üyeliğine de Müslümanlığı yüzünden karşı çıkıyor..
Türkiye'nin AB üyeliğine coğrafi nedenleri öne sürerek her fırsatta karşı çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bu karşıtlığının gerçek nedeniyle ilgili ilginç bir makale... Fransız La Liberation gazetesinin Brüksel temsilcisi Jean Quatremer, Sarkozy'nin Türkiye'nin Müslüman nüfusu nedeniyle AB üyeliğine karşı olduğunu iddia etti. Deneyimli gazeteci, iddiasını gazetenin internet sitesinde yer alan "Brüksel kulisleri" isimli blogda anlattı. İddialarını da kaynaklarının ifadelerine dayandırdı. Gazeteci, Sarkozy'nin 21 Eylül'de İrlanda Başbakanı Bertie Ahern'i ve 3 Ekim'de de İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt'i kabulünde Türkiye'nin AB üyeliğine karşıtlığını haklı göstermek için "Müslüman karşıtı sert bir saldırıda" bulunduğunu yazdı.

20 DAKİKA KONUŞTU
Quatremer, "Kaynaklarımın anlattığına göre Nicolas Sarkozy, "Avrupa'daki yoğun Müslüman nüfusa karşı çok sert, senli benli bir dilde, şoke edici bir biçimde, yirmi dakika civarında süren karışık bir konuşma yaptı" diye yazdı. Deneyimli gazeteci, Sarkozy'nin "Müslümanları, Batı'ya karşı çıkartan medeniyetler çatışması tezini karmaşık ve zor anlaşılan bir tarzda tasvir ettiğini" ve bütün bunları "Türkiye'nin üyeliğine muhalefetini haklı göstermek için yaptığını" yazdı. Gazeteci, Lizbon Zirvesi'ne hazırlık amacıyla Fransa'ya gelen bu iki liderin Sarkozy'nin "tutarsız monoloğunun" nedenini anlayamadığını belirtti. Blogda yer alan iddialar ülkede de tartışma yarattı.