kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Emre Altuğ, bir oyuncu olduğunu ve hiçbir zaman bir ‘şarkıcı dizisi’nde oynamayacağını söylüyor.

Neredeyse seks mümessili oldum

ÖZLEM AVCI
Genç kızların gözdesi Emre Altuğ, şarkılarında ve kliplerinde cinselliğe çok yer verdiği söylentilerine katılmıyor ve her şeyi dozajında yaptığını belirtiyor. Yakışıklı şarkıcı bu durumdan sıkıldığını da saklamıyor: Neredeyse bana Türkiye'de seksin mümessili gibi davranacaklar. Bir Haydar Dümen, bir de ben ..
Atv'de yayınlanan 'El Gibi' adlı dizide oynayan Emre Altuğ, son günlerde Çağla Şıkel'le yaşadığı ilişkiyle de gündemde. Altuğ ile ilişkisini ve yeni dizisini konuştuk...

* Son yıllarda sizi programlarda fazla göremiyoruz. Bu bir strateji mi?
Aslında strateji değil. Sadece; kendimi çok net anlatabileceğim, yaptığım şeyi doğru ve yeterli şekilde gösterebileceğim, içinde bulunmak istediğim program sayısı çok az. Kimse darılmasın, gücenmesin. Ben kimsenin şahsiyetine veya işine-gücüne laf söylemiyorum. Sadece, içinde bulunmak istediğim bir program konsepti yok diyorum. Radyolarla ve yazılı basınla bu açığı kapatmaya çalışıyorum.

EROTİZM HAYATIN İÇİNDE

* Hem şarkı sözlerinizde hem de kliplerinizde erotizm, seksilik ön planda oluyor... Buna tepkiler geliyor mu?
Bilmiyorum. Herhalde tepkiler iyi ki, ben halen varım. Bu galiba dozla alakalı bir şey. Benim yaptığım şeylerin hiçbiri pornografik değil. Evet, içinde zaman zaman erotizm var. Ama hayatın içinde de var. Boşu boşuna konmadıysa, bir duygu anlatıyorsa; ben şarkımda bahsetmekten, klibimde de göstermekten çekinmiyorum.

* Belli bir dozajınız var mı?
Tabii ki herkesin her an dinleyeceğini ve seyredeceğini bilerek ve bunu hesaplayarak sözlerimi yazıyor ve kliplerimi çekiyorum. Rahatsız olduğum bir tek konu var; sanki sürekli yapıyormuşum gibi üstüme kaldı bu. Halbuki böyle bir şey yok. Bir de ben bir ara çıplak poz vermiştim. Onun da insanların üzerinde bıraktığı psikolojik bir şey olabilir bu. Aslında seks ve erotizimle çok fazla ön plana çıkmak istemiyorum. Çok sıkıldım bu durumdan. Neredeyse bana Türkiye'de seksin mümessili gibi davranacaklar... Bir Haydar Dümen, bir de ben gibi... (gülüyor)

* Sanatçıların topluma örnek olması gerekli mi sizce?
Bu nereden çıktı, kim çıkardı bilmiyorum. Bizim üzerimizde bir baskı bu. Bence sanatçının böyle bir zorunluluğu yok. Sanatçının kötü örneği de vardır... Sanatçı neye örnek olmak istiyor, o önemli. Bir insanı zorla olmadığı bir şekle sokamazsınız ki... Bir insan olduğu gibi olursa ya da inandığı şeyleri savunursa çok seslilik olur. İnsanlar o zaman kendilerine örnek olacakları kişiyi seçerler.

HINCAL ULUÇ ANLADI

* 'Ortam İnsanı' şarkısını ne düşünerek yazdınız?
Magazin aleminde, bizim sektörümüzde ve gece aleminde bu tarz insanlar çok var... Hiç kimseye faydaları yoktur. Bir tek kendilerine faydaları vardır... Bazen o kadar boşturlar ki, kendilerine bile zarar verirler. Ben 'ortam İnsanı' denilen insanları o kadar çok gördüm ki, demek ki artık içgüdüsel olarak böyle bir şarkı yapma ihtiyacı hissetmişim.

* Sizi dizilerde de izliyoruz...
Biliyorsunuz ben tiyatro eğitimi aldım, yani ben bir oyuncuyum aynı zamanda. Şarkıcı dizileri diye bir şey vardır ya, ben asla şarkıcı dizilerinde oynamam (gülüyor). 'Sensiz Olmaz' dizisinin bir sahnesinde 'Sensiz Olmaz' şarkısını söylemiştim, reyting tavana vurmuştu. Ama ben ısrarla karşıyım bu duruma, asla şarkıcı kimliğimi kullanmak istemiyorum...

* 'Çağla'yı tek gecelik bir aşk gibi düşünmüştüm' açıklamanız olay oldu... Pişman mısınız bu açıklamanız için?
Ayşe Arman'ın röportajında söylediğim şeyin arkasındayım. Çünkü söylediğim şeyin içinde hiçbir şekilde hakaret yok. Hıncal Uluç da beni çözmüş. Onun yazısını okuduğumda o kadar içimin yağları eridi ki; bu kadar doğru anlatılabilir benim söylediğim şey. Tekrar ediyorum; bu bir hakaret cümlesi değildi, tam tersine onore etme cümlesiydi. Ama öyle değilmiş meğerse. O düşünce benim eşekliğimmiş. Benim aklımdan geçen 'birkaç gece eğleniriz'di. Öyle bir insan değilmiş ki Çağla. Ama işin başlangıç hali budur. Herkes bunu böyle yaşar, böyle yaşamayan yoktur. Ancak eski Türk filmlerinde böyle yaşanmaz. Görür görmez 'işte hayatımın kadını' demezsiniz. Bu çok samimi, dolambaçsız, politikasız bir cümleydi.

* Peki Çağla Şikel böyle bir cümle söyleseydi, sizin tepkiniz ne olurdu?
Söyledi, hem de daha ağırını söyledi. "Ben onunla bir gece bile geçirmeyi düşünmüyordum" dedi.

EVDE BÜYÜ BULDUM

* Hayranlarınız Çağla Şikel'e hakaretler yağdırıyormuş internet sitenizden... Sizi paylaşmak istemiyorlar belli ki. Buradan onlara ne söylemek istersiniz?
İlk başta böyle bir tepki olmuştu, ancak sonra hem benim hem de Çağla'nın sitesinde özür dilediklerini biliyorum. Bana da Çağla söyledi. Çünkü mesele Çağla meselesi değil. Benim adımın geçtiği bir yerde üçüncü bir insana hakaret edilmesi çok kötü. Her ne olursa olsun benim hayatımdaki insan hakkında konuşulamaz. Şarkılarım, kişiliğim konuşulabilir ama kimsenin benim özel hayatıma müdahale etmeye hakkı yok. Hele hele beni çok sevdiğini söyleyenlerin bu konuda çok daha dikkatli olması gerekir bence.

* Evinizde büyü bulduğunuzu söylemişsiniz... İnanıyor musunuz bu tür olaylara?
Ben inanmıyorum böyle şeylere. Bir gün bir falcı bana "Evinde büyü var" dedi. Hakikaten bir şeylere sarılı iplikler, toz yumağı gibi bir şey buldum sonra... İnanmadığım için tutmamış galiba... Bunun enerjiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. İnandığınız sürece başınıza gelir bence...
Haberin fotoğrafları