kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Müzik sektörü öldü Unkapanı canlandı

BÜLENT İPEK
Korsan satışın vurduğu müzik sektöründe herkes yeni arayış içinde. Yapımcılar birleşiyor, firmalar lüks semtlerdeki villalara yerleşmek için terk ettikleri Unkapanı'na yeniden geri dönüyor..
Albüm satışlarının durmasıyla, şarkıcılar da konserler ve diziler sayesinde para kazanabilir oldu. Bu durum müzik, dizi ve sinema sektörünü PMD adlı yeni kurulan şirket çatısı altında birleştirdi. PMD sadece albüm yapmayacak, şarkıcıları dizi filmde oynatıp, konser organize edip menajerliklerini üstlenecek. PMD'nin ortakları arasında Sony BMG'den ayrılan Selim Serezli, başarılı dizilerin yapımcısı TMC'nin ortakları Mustafa Karahan ile Erol Avcı, 'Gora' ve 'Sınav' filmlerinin yönetmeni Ömer Faruk Sorak bulunuyor.

Unkapanı canlanıyor
Değişen piyasa şartlarında yok olup gitmemek ve yeni üretimler gerçekleştirmek niyetiyle biraraya gelen sektörün bu öncü isimleri, yeni yetenekleri de keşfedecek. Aralık ayında bir konser serisi düzenleyecek olan PMD yeni yetenekleri de görücüye çıkartacak. Öte yandan bir dönem müzik sektörünün kalbiyken, büyüyen şirketlerin lüks semtlerdeki villalara taşınması üzerine hayalet şehre dönen Unkapanı, şirketlerin masraflarını kısmak için geri dönme kararı almasıyla canlanmaya başladı. Belediyenin Unkapanı adıyla anılan İMÇ'yi yıkıp yerine 50 villa yapma projesi de askıya alınınca ilk önce Seyhan Müzik Unkapanı'na geri döndü. Kadıköy'de dev bir plazası bulunan Seyhan Müzik kâr elde etmek için plazayı, kafeterya olarak kiraya verdi.

Birer birer dönüş
Başta Ebru Gündeş olmak üzere birçok ünlü ismi müzik dünyasına kazandıran Neşe Müzik de Korukent'teki plazasından Unkapanı'ndaki küçük ofisine taşındı. Demirkat, sektörün eski yapısından ve kazancından uzaklaşarak küçüldüğünü, birçok firmanın yok olduğunu, geçiş dönemine ayak uydurmak zorunda kaldıklarını söylüyor. Aşkın Nur Yengi'nin şirketi Emre Plak da Levent'teki ofisini kapatıp tekrar Unkapanı merkezli çalışmaya döndü.
Haberin fotoğrafları