kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gündem için polemik yaratmak çok komik

ÖZLEM AVCI
Şampiyon sörfçü Çağla Kubat, sunucu ve oyuncu olarak çok fazla tanınmak istemediğini söyledi: Benim hayatımda 'reklamın iyisi kötüsü olmaz' sözüne yer yok. Gündeme gelmek için polemik yaratanları ise çok komik buluyorum ..
Beş yıl önce 'Türkiye Güzeli' seçilen Çağla Kubat, sörf sporundaki başarılarına sunuculuğun ardından oyunculuğu da ekledi. Şu sıralar 'Kuzey Rüzgarı' adlı dizide Kadir İnanır ve Oktay Kaynarca ile başrol paylaşan Kubat, magazin dünyasının polemikleri içinde olmak istemediğini vurguladı. "Gündemde kalmak ve gittiğim her yerde tanınmak isteyen bir insan değilim. Bunun için polemik yaratanları da çok komik buluyorum" diyen Çağla Kubat; oyunculuk, özel hayat ve magazin dünyasına dair görüşlerini Günaydın'a anlattı.

30'UMDAN SONRA EVLENİRİM

* 'Sağır Oda'nın ardından 'Kuzey Rüzgarı' ile ekrandasınız. Dizi çalışmaları nasıl gidiyor?
'Sağır Oda'da biraz daha az çalışıyorduk ama bu dizide çok yoğunuz. 'Kuzey Rüzgarı'nda daha fazla rolüm olduğu için sörf çalışmalarımı bile biraz hafife almaya başladım. Bir süre sonra setten 15 gün izin alarak sıcak bir ülkede antrenman programına gireceğim. Dizi devam ederse, ocak ya da şubat aylarında böyle bir şey planlıyorum. Yönetmenim bu konuda çok anlayışlı. Türkiye'yi temsil etmek adına çalıştığım için onlar da beni destekliyor.

* Sporcu yönünüz ve oyunculuğunuz dışında sizi magazin programlarında göremiyoruz. Özel hayatınızı kimse bilmiyor...
Ben çok fazla basında olmayı da özel hayatımla ortaya çıkmayı da sevmiyorum. Arkadaşlarım çok medyatik insanlar olmadığı için, kameraları görünce çok rahatsız oluyor. Onlar rahatsız olunca ben de rahatsız oluyorum. Bu yüzden belli yerlere gitmemeye özen gösteriyorum. Tanınmaya başlayınca, magazin basınının dikkatini çekiyorsunuz ama inşallah ben daha fazla tanınmam. Özel hayatımın ön plana çıkması bende rahatsızlık yaratıyor. Bana özel kalsın istiyorum. Benim özel hayatımla gündeme gelmeye ihtiyacım yok çünkü; sörf bana gündemde olma sıkıntısı yaşatmıyor. Kış sezonunda da dizi oyunculuğu ve sunuculukla gündemde oluyorum. Gerektiği zamanların dışında özel hayatımla ortaya çıkmak istemiyorum.

* Peki bu kadar özel hayat konuşunca, erkek arkadaşınız var mı diye soralım...
Erkek arkadaşım var. 4-5 senedir sürüyor. Bu camiadan değil sörfçü ve işadamı. Evliliği henüz düşünmüyoruz ama ben çocuk sahibi olmaya karar verince evleneceğiz. İki sene daha yarışlarla haşır neşirim. 30 yaşından sonra evliliği ve çocuk yapmayı düşünüyorum.

ÜNLÜ OLMAYI İSTEMİYORUM

* İşinizle varolmayı seçmiş bir isim olarak; gündemde kalmak için polemikler yaratan sanatçılara neler diyeceksiniz?
Komik olduklarını düşünüyorum. Türk halkı aptal değil ve herkes ne olduğunun farkında. Ve benim hayatımda hiçbir zaman 'reklamın iyisi, kötüsü olmaz' kuralı geçerli olmayacak. Eğer kötü bir şey varsa gözükebilir ama olmayan bir şeyle niye basında yer alayım? Sadece gündemde olmak için yazılmış olsun diye yazılmaya hiç ihtiyacım yok. Ünlü olma gibi bir isteğim yok. Hatta gittiğim her yerde tanınmak isteyen bir insan değilim. Çünkü tanınmadığınız sürece özgürsünüz! Ben milli bir sporcuyum ve insanların gündemde olmak için sevgililerini kullanmak yerine keşke sporla uğraşsalar diyorum. Güneşlenerek ekranda yer alacaklarına, spor yapsınlar!

BEN SENARYODAN MEMNUNUM

* Oyunculuğu zevkle mi yapıyorsunuz yoksa maddi kazanç için mi?
Zevkle yapıyorum. Oktay Kaynarca ve Kadir İnanır'la 'Kuzey Rüzgarı'nda oynuyorum. Kadir Bey senaryodan şikayetçi olduğu için diziden ayrılacağını açıkladı ama ben şu anda öyküden memnunum. Halen oyuncu koçu Uğur Demirpehlivan ile çalışıyorum ve bunu devam ettirmeyi düşünüyorum. Oyunculuk tecrübe gerektiren ve yıllara dayalı bir sanat. Ben oyunculuğu öğreniyorum ve kış sezonunda bir sinema filminde yer almayı çok istiyorum.

* Hangi oyuncuları beğeniyorsunuz?
Mesela Fikret Kuşkan; oynamıyor o role bürünüyor! Ben de o seviyeye gelmek isterim. Haluk Bilginer, Aliye Uzunatağan, Çetin Tekindor gibi oyuncuları çok beğeniyorum.

* Ekranlardaki dizi furyası hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yapılan işler çok çabuk tüketiliyor. İşin içinde olduğunuz zaman, daha çok üzülüyorsunuz Orada kaç insanın çalıştığını, verilen emeği düşünüyorsunuz. Her kaldırılan dizide bir sürü insanın emeği hiçe sayılıyor ve çok üzülüyorum. Bazen zaman verilemediği için iyi işler anlaşılamıyor. Reyting konusunda belli kriterler olmalı diye düşünüyorum.