kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Balonda nikah

Yeni Haber
Kapadokya bölgesinde balon turları düzenleyen damat ile seramik sanatçısı olan gelin, balonda kıyılan nikahla yaşamlarını birleştirdi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde balon turları düzenleyen bir firmanın sahibi olan Halil Özaslan ile seramik sanatçısı Seda Canlı, sabah gün doğarken balon uçuşlarının yapıldığı Göreme vadisine düğün konvoyu ile birlikte geldi.

Çiçeklerle süslenen ''gelin balonu''na, gelin ve damadın yanı sıra Ürgüp Belediyesi Nikah Memuru Ahmet Ünlü, gelinin nikah şahidi olarak Ürgüp Belediye Başkanı Kasım Uğur, damadın nikah şahidi olarak da Ürgüp Kaymakamı Recep Soytürk bindi. Nikah törenine gelen davetliler de diğer 5 balonu bindiler.

Nikah, balon Uçhisar beldesi yakınlarındaki ''Aşk Vadisi'' nin 1000 feet üzerinde kıyıldı. Genç çiftin nikah memurunu verdikleri ''evet'' cevabı, telsiz aracılığıyla diğer balonlardaki konuklara da dinletilince, balonlardan alkış sesleri yükseldi. Damadın yakınlarının ''gelinin ayağına bas'' uyarısını ise damat Halil Özaslan ''burası çok dar, ayağımı yukarı kaldıramıyorum'' diye cevapladı.

Ahmet Ünlü, 20 yıldır nikah memurluğu yaptığın belirterek, ''Hayatımda ilk kez balonda nikah kıydım. Gelin ve damadımıza mutluluklar dilerim'' dedi.

Cep telefonundan yükselen romantik şarkılarla balon sepetinde eşiyle dans eden Seda Özaslan, ''Nikahımın balonda kıyılacağını hayal bile etmemiştim. Eşimin bu sürprizi beni çok sevindirdi'' dedi.

Balon pilotu Erciment Sandıkçıoğlu, yere indirdiği balonu ''balon inmiyor'' diyerek tekrar havaya yükseltti ve damattan bahşiş aldıktan sonra yeniden iniş yaptı.

Gökyüzünde yaklaşık 1 saat balonla gezerek Kapadokya'nın doyumsuz manzarasını izleyen davetliler, yere indikten sonra davul-klarnet eşliğinde halay çekerek eğlendi.

AA